7. Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı

7. Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali Başladı cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Mersin Tiyatro Derneği’nin (METİD) düzenlediği 7. Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali başladı.


METİD Başkanı Katibe Esen İlkiliroğlu, “Amacımız, “Özellikle başta İstanbul olmak üzere tiyatronun kalbinin attığı diğer kentlerdeki farklı deneysel tiyatro gruplarının çalışmalarını bu kentin tiyatroseverleriyle buluşturmak, yeni nesillerle Türk Tiyatrosunu geleceğe taşımak, nitelikli ve istikrarlı bir izleyici kitlesi yaratmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine katkı sağlamak” dedi.

25 Kasım Cumartesi günü Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde Ankara Yakın Tiyatro’sunun “Çürüme” isimli oyunu ile başlayan festivale ilgi yoğun olurken, açılışta konuşan METİD Başkanı Katibe Esen İlkiliroğlu, “Hepinizin bildiği gibi derneğimiz Mersin Tiyatro Derneği, 2013 yılında kurulduğundan beri, üyesi olsun olmasın, kentin tüm yerel tiyatro topluluklarının sorunlarıyla uğraşmayı, bu tiyatro topluluklarının haklarının korunmasını ve onlarla dayanışmayı ilke edinmiş bir dernektir. Ve derneğimiz 2015 yılından beri Mersin’de bir imkansızı başararak, Mersin Uluslararası Tiyatro Festivali’ni hayata geçirmiştir. Tamamen öz kendi kaynaklarına ve sponsorlara dayanarak gerçekleştirdiği bu festivalle şunu amaçlamıştır. Özellikle başta İstanbul olmak üzere tiyatronun kalbinin attığı diğer kentlerdeki farklı deneysel tiyatro gruplarının çalışmalarını bu kentin tiyatroseverleriyle buluşturmak, yeni nesillerle Türk Tiyatrosunu geleceğe taşımak, nitelikli ve istikrarlı bir izleyici kitlesi yaratmak ve genç tiyatro sanatçılarının yetişmesine katkı sağlamak” dedi.

7. MERSİN ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ PROGRAMI:

25 Kasım Cumartesi: 18:30 Açılış-Kokteyl, 19:30 Plaket Takdimi, 20:00 Ankara Yakın Tiyatro’sunun Çürüme isimli oyunu, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda.

26 Kasım Pazar: 12:00-17:00 Onur Yamak’ın “Absürd Tiyatro Atölyesi” Tiyatro Agon’da.

20:00 Bolu Bölge Tiyatrosu’nun O.B.E.B. isimli oyunu Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu/Tiyatro Sahnesi’nde.

27 Kasım Pazartesi: 12:00-17:00 Sinan Cem Çabuk’un “Oyuncu Refleksleri Atölyesi” Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu/Tiyatro Sahnesi’nde.

20:00 Mersin Üniversitesi Tiyatro Topluluğu’nun Generallerin Beş Çayı isimli oyunu, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’nda.

28 Kasım Salı: 12:00-17:00 Azerbaycan Yuğ Devlet Tiyatrosu Yönetmeni Gümrah Ömer’in “Psikosof Tiyatro Poetikasının Oyunculuk ve Yönetmenlik Tekniği Atölyesi” Şemsa Pozcu Kültür Evi’nde gerçekleşecek.

20:00 Kafa Sahne’nin İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı isimli oyunu Mezitli Kültür Merkezi’nde.

20:00 Naif Bey Kumpanyası’nın Naif Bey ve Yaveri isimli oyunu Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu/Tiyatro Sahnesi’nde.

29 Kasım Çarşamba: 12:00-17:00 Azerbaycan Yuğ Devlet Tiyatrosu Yönetmeni Gümrah Ömer’in “Psikosof Tiyatro Poetikasının Oyunculuk ve Yönetmenlik Tekniği Atölyesi” Şemsa Pozcu Kültür Evi’nde devam edecek.

12:00-17:00 Füsun Ataman’ın “Metinden sahneye Uygulamalı Dramaturji Atölyesi” Tiyatro Kulis’te başlayacak. 

20:00 Yersiz Kumpanya’nın Nasıl Bilirdiniz isimli oyunu Mezitli Kültür Merkezi’nde.

30 Kasım Perşembe: 12:00-17:00 Azerbaycan Yuğ Devlet Tiyatrosu Yönetmeni Gümrah Ömer’in “Psikosof Tiyatro Poetikasının Oyunculuk ve Yönetmenlik Tekniği Atölyesi” Şemsa Pozcu Kültür Evi’nde yapılacak.

12:00-17:00 Füsun Ataman’ın “Metinden sahneye Uygulamalı Dramaturji Atölyesi” Tiyatro Kulis’te yapılacak. 

12:00-17:00 (İtalya) Roberta Secchi’nin “Fiziksel Tiyatro Atölyesi” Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu/Tiyatro Sahnesi’nde.

20:00 (İtalya) Teatre Le Madrugada’nın Prisonwood/Djuna Barnes isimli oyunu Yenişehir Belediyesi Nikâh Salonu/Tiyatro Sahnesi’nde.

1 Aralık Cuma: 12:00-17:00 Roberta Secchi’nin “Fiziksel Tiyatro Atölyesi” Silifke Duvarsız Sanat Atölyesi’nde.

12:00-17:00 (Kıbrıs) İsmihan Yorgancı’nın “Oyun Yazarlığı Atölyesi” Ekip Tiyatro’da.

20:00 Pervasız Tiyatro’nun Tüy isimli oyunu Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu/Tiyatro Sahnesi’nde.

2 Aralık Cumartesi: 12:00-17:00 (Kıbrıs) İsmihan Yorgancı’nın “Oyun Yazarlığı” Atölyesi Ekip Tiyatro’da.

20:00 Cihangir Atölye Sahnesi’nin Ayakbacak Fabrikası isimli oyunu Mezitli Kültür Merkezi’nde.

3 Aralık Pazar: 12:00-17:00 Gökhan Eraslan’ın “Çağdaş Oyun Yazarlığında İçerikler ve Nedenleri Atölyesi” Ki Sahne’de.

20:00 Lavean Sanat’ın İnziva isimli oyunu Yenişehir Belediyesi Nikah Salonu/Tiyatro Sahnesi’nde.