Çimsa 3d ev inşa etti

Çimsa 3d ev inşa etti cukurovagazetesi.com
Şule İnan

Çimsa; ‘’çevreci, inovatif ve sürdürülebilir gelecek’’ sloganıyla 3D teknolojisini kullanarak, Mersin fabrikasında, kendi üretimi olan çevreci beyaz beton ile 3D ev inşa etti.


‘’Alanında ilk’’
Çimsa’dan yapılan açıklamada, beyaz bir beton üreterek, hedeflerinin 48 saat içerisinde 70 m²’lik bir alanda, çevreci bir yapı inşa etmek olduğunu söyledi. Mimari özellik ve yapı dayanıklılığını 3d teknolojisi ile planlayan Çimsa, bu projeyle, 3d beyaz beton tasarımı ile bir ilki gerçekleştirerek, beyaz beton ve estetiğin bir araya getirildiğini açıkladı.

‘’Duvarlar çok güzel yalıtım sağlıyor’’
Proje mimarlarından Eylem Kırbaş ise şu ifadeleri kullandı: ‘’Çıkan duvarların kendisi zaten çok güzel. Yapının tekniği gereği, taşıyıcısı duvarlar. Duvarlar, tek olarak değil, çift olarak yapılıyor. Dolayısıyla ister istemez duvarların ortasında bir boşluk oluşuyor, olumsuz gibi görünüyor fakat aslında olumlu birçok sonucu var. Duvarlar çok güzel bir yalıtım sağlamakta.’’

 

Ayrıca 3d ev, güneş panelleri ile kendi enerjisini üretirken, iç dekorasyon ve peyzaj çalışmaları 15 günde tamamlanabilme özelliğine sahip. Ev, deprem ve doğal afetlerde de çok kısa sürede üretilebiliyor.