Ata Eğitim Merkezi açılıyor

Ata Eğitim Merkezi açılıyor cukurovagazetesi.com
Ebru DOST

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, “41 Kere Müjde, 41 Yeni Açılış” mottosuyla başlattığı açılışlar devam ediyor. Mersin Büyükşehir belediyesi Türkiye’nin en iyi itfaiyecilerinin Ata Eğitim Merkezin’de yetişeceğini söyledi.


Açılış 21 Kasım Salı günü saat 15:00’da Halkkent Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı No: 3 Toroslar /Mersin ‘de açılış gerçekleşecek. 

ATA EĞİTİM MERKEZİ HAKKINDA BİLGİ 
Yaklaşık 900 m² yapı alanına sahip, 8.400m² arsa içerisinde, itfaiye personellerinin eğitim almasını hedefleyen bir eğitim merkezi olacağı söylendi. Bu merkezde; yangın söndürme, kurtama ve acil müdahale eğitimleri verileceği belirtildi. 
İdari Bina 723 m2 ,Köpek Eğitim Binası 150 m2 ,3 Katlı Eğitim Kulesi Konteynerlerden oluşan çeşitli eğitim istasyonları tasarlandı. 
İtfaiye personelinin daha donanımlı, acil durumlara karşı eğitimli hale getirileceği bir eğitim merkezidir. Bu merkezde Mersin ve Türkiye genelinde görev yapan itfaiyecilerin sürekli mesleki gelişimini katkı sunulması ile acil durum müdahale eksiklerinin ülke çapında giderilmesi hedeflendi söylendi.