CHP'den yerel seçim için anket kararı

CHP'den yerel seçim için anket kararı cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kurultay öncesi parti içinde yaşananlara ilişkin konuştu. Özel, “Kurultay sürecinden kimseye fatura kesmemekte kararlıyız” dedi. Genel Başkanı Özel, mevcut belediye başkanları için anket yaptırılacağını da açıkladı.


CHP Genel Başkanı Özgür Özel tüm merak edilen sorulara yanıt verdi. Mecliste gazeteciler Özel’e tebrik ziyaretinde bulundu.

Özel, o ziyarette gündeme ilişkin mesajlarda verdi. Kurultaydan önce Kılıçdaroğlu’nu destekleyen isimlerin akıbetinin ne olacağına yönelik Özel, “Kurultay sürecinden kimseye fatura kesmemekte kararlıyız” diye konuştu.

Özellikle ‘CHP Grup Başkanvekili Burcu Köksal’ın yerine başka bir isim mi gelecek?’ sorusuna da Özel, kurultay sonrasına işaret etti ve “Pazartesi sabaha kadar yapılan hiçbir şey için ceza vermeyeceğim. Salonu terörize edenlere bile bir şey yapmıyoruz” dedi.

Özel, “Ancak siyaset yapış biçimimizi gözden geçireceğiz” vurgusu yaptı.

ÖN SEÇİM OLACAK MI?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Önümüzdeki pazartesi itibarıyla CHP’de olan tüm il ve ilçe belediyelerinde anket yapılmaya başlanacak. Ankette iyiye gidenlerin hemen adaylığını açıklayacağız, geçmişten kötü olanlara yöntem belirleyeceğiz. Bizde olmayanları birkaç kategoriye ayıracağız. Ankara, İstanbul, Aydın zaten açıklandı. Ama geri kalan 8 büyükşehirde de yapacağız” sözlerini kullandı.

Kurultay sonrası siyasi parti genel başkanlarından kendisine yönelik tebrik ziyareti talebinde bulunulduğunu söyleyen Özel, Akşener’in de ziyarete geleceğini belirterek henüz randevulaşamadığını ifade etti.

Özgür Özel yeni sisteme ilişkin de konuştu. Pazartesi günkü toplanan MYK toplantısının yanı sıra parti yönetimi ve gölge kabineyi ayrı ayrı toplayacağını da söyledi.