MEÜ'den İsrail'e tepki

MEÜ'den İsrail'e tepki cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü, kurumsal internet sitesinden, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına karşı barış ve istikrar çağrısı yaptı.


Rektörlüğün resmi açıklaması şu şekilde oldu;

''İşgal edilmiş Filistin topraklarına yönelik İsrail Devleti tarafından gerçekleştirilen insanlık dışı uygulamaları şiddetle kınıyoruz. Yerleşik, sivil ve savunmasız Filistin halkına yönelik geçmişten gelen ve sistematik sürdürülen bu uygulamalar asla kabul edilemez. Gazze'ye su, gıda, elektrik ve sağlık hizmeti gibi temel insani ihtiyaçların ulaşmasının engellenmesi, kadınların, çocukların hatta bebeklerin ölüme terk edilmesi, vicdan sahibi tüm insanları derinden yaralamaktadır. 

21.yüzyılda medeni dünyanın gözleri önünde yaşanan insanlık dışı dramı ve İsrail Devleti'nin savaş hukukunu dahi hiçe sayan bu uygulamaları, Filistin'e karşı bir soykırıma dönüşmektedir. Yaşanan bu durum küresel anlamda da barış ve güvenliği tehlikeye atmaktadır.

Mersin Üniversitesi olarak bölgede kalıcı barış ve istikrarın bir an önce sağlanması gerektiğine inanıyor; savaşın, gerçekleşen insanlık dışı saldırıların ve ablukaların durdurulması için tüm dünya ülkelerini ve uluslar arası kuruluşları harekete geçmeye davet ediyoruz'.'