18 LGS Kurs Merkezinde Cumhuriyet’in 100. Yılı Heyecanı Yaşanıyor

18 LGS Kurs Merkezinde Cumhuriyet’in 100. Yılı Heyecanı Yaşanıyor cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde Tarsus’tan Anamur’a kadar hizmet veren 18 LGS Kurs Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerde Cumhuriyet’in 100. yılı coşkusu yaşanıyor.


Cumhuriyet’in 100 yaşına girmesi dolayısıyla tüm LGS Kurs Merkezlerinde eş zamanlı düzenlenen bir çok etkinlikte Cumhuriyet ve Atatürk sevgisi aşılanıyor.

Bir haftaya yayılan ve her gün farklı konseptle yapılan etkinliklerde çocuklara; Cumhuriyet rejiminin ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemiz için önemi anlatılıyor. Etkinlikler kapsamında resim çizen, yazı yazan ve şiir okuyan çocuklar, gerçekleştirilen film gösterimiyle de yaşanan tarihsel süreç de detaylarıyla aktarılıyor.

Etkinlik kapsamında Halk Kent LGS Kurs Merkezi tarafından da 100. yıl öğrenci kareografisi yapıldı.

Demirkan: “Bu coşkuyu öğrencilerimizle kutluyoruz”

Turgut Türkalp Kurs Merkezi Müdürü Umut Demirkan, LGS Kurs Merkezlerinde 23-29 Ekim tarihleri arasını kapsayan etkinliklerle ilgili bilgi vererek, “Her gün ayrı ayrı etkinlikler yapıyoruz. Bu etkinliklerin içerisinde resim çalışmaları, film gösterileri, resim çalışmalarının sergilenmesi, Cumhuriyetimizin önemini içeren yazılar ve tabii ki şiirsel dinletiler var. Bugün de Atatürkümüzün evini ziyarete geldik. Burada olmaktan çok mutluyuz, çok keyifliyiz. Bu coşkuyu öğrencilerimizle kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun” dedi.

“Cumhuriyet’in ve Atatürk’ün önemini vurguladık”

Öğrencilerin de yapılan etkinliklerden dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu kaydeden Demirkan, “İçlerinde heyecandan uyumayan öğrencilerimiz oldu. Rahatsızlıktan kaynaklı gelemeyecek durumda olanlar bile kalkıp geldiler. Dışarıdaki okullardan, bizde olmayan öğrencilerden dahi: ‘biz de bu etkinliklerde olmak istiyoruz’ diye talepler geldi. Bu bizi çok mutlu ediyor. Hem Cumhuriyetimizin hem de Ulu Önderimizin önemini bir kez daha hassasiyete vurguladık” diye konuştu.