"Yüzyılın Zafer ve Bayram Şiirleri ile Cumhuriyet Konseri" gerçekleştirildi

cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ayla Özer, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Ayşe Yüce, akademik ve idari personel ile şiir katılımcısı çocukların aileleri ve şairlerin katıldığı program; Atatürk ve şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı ve İstiklal Marşı ile başladı.


Cumhuriyetin 100. Yılı Marşı'nın izletilmesinin ardından Cumhuriyet Konserine geçildi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya'nın da üyesi olduğu Türk Sanat Müziği Topluluğumuzun şefi Filiz Çetinay'ın yönettiği koromuz; Atatürk'ün sevdiği şarkılar olan Mendilimin Yeşili, Kırmızı Gülün Adı Var, Kimseye Etmem Şikayet, Ah Bir Ataş Ver, Fikrimin İnce Gülü, Mayadağ'dan Kalkan Kazlar, Bülbülüm Altın Kafeste ve Batan Gün Kana Benziyor adlı eserleri icra ettiler.

Ardından programın şiir okuma bölümüne geçildi. İlkokul, ortaokul, lise, ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra şairlerin de katıldığı programda Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy da iki şiirini okudu.