Türk futbolunda bir ilk

Türk futbolunda bir ilk cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2026-27 futbol sezonu için profesyonel futbol ligleri, Türkiye Kupası ve Kadın Futbol Süper Ligi’nde görev yapacak hakemlerin formaları için Kütahya merkezli bir seramik firmasıyla özel bir sponsorluk anlaşması imzaladı.


 Bu anlaşma, hakem formalarının arkasındaki ve tek kolunda bulunan logo sponsorluğunu içeriyor, ayrıca TFF Hakem Akademisi'ne de sponsorluk sağlayacak.

Türk futbol tarihinde bir ilki temsil ederek, hakem formalarına sponsorluk getirildiğin belirten Büyükekşi, “Bugün Türk hakemliği için tarihi bir sponsorluk anlaşmasını duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sponsorumuz seramik sektöründe önde gelen firmalar içerisinde. Bugün kendileriyle uzun soluklu bir yol arkadaşlığını başlatacağız. İmzalayacağımız 4 yıllık anlaşma ile hem hakem formalarımızın sırt ve tek kol logo sponsoru hem de TFF Hakem Akademisi’nin sponsoru olacaklar. Hakemlerin formalarında yer alan ilk sponsor olarak bir ilke imza atacaklar. Aynı zamanda Hakem Akademisi’ne de sponsor olarak Türk hakemliğinin gelişimine çok önemli bir destek sağlayacaklar” dedi