Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi faaliyetlerini duyurdu

Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi faaliyetlerini duyurdu cukurovagazetesi.com
Kader ÇETİNTAŞ

Mersin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), inovasyon ve Ar-Ge alanındaki hizmetlerini daha geniş bir kitleye duyurmak amacıyla Ekim 2023 E-bültenini yayımladı.


 E-bülten, Üniversite içinde ve bölge genelinde Mersin TTO'nun inovasyon çalışmalarını daha görünür hale getirme hedefi doğrultusunda hazırlandı.

Mersin TTO Akademik Birim Sorumlusu olan Prof. Dr. M. Tahir Alp, verdiği açıklamada amaçlarının, Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerini Üniversite bünyesinde güçlendirmek, yürütülen projeleri bölgesel olarak tanıtmak ve üniversite-sanayi iş birliğini artırmak olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Alp, ayrıca Mersin Üniversitesi adına bölgesel inovasyon ekosistemlerinin geliştirilmesine katkı sağlamayı ve gerektiğinde liderlik yapmayı hedeflediklerini belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Tahir Alp, Mersin TTO'nun Mersin Üniversitesi'nde gerçekleştirilen araştırmaların ekonomik değere dönüşmesi, üniversite ile sanayi arasında iş birliği oluşturulması, ulusal ve uluslararası destek mekanizmalarından en iyi şekilde faydalanılması, akademik girişimcilik alanında bilgi temelli atılımların teşvik edilmesi ve üniversitelerde geliştirilen fikri mülkiyet haklarının ticarileştirilmesi hedefleri doğrultusunda faaliyet gösterdiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Tahir Alp, “Mersin TTO, Mersin Üniversitesi kurumsal yapısı içinde 2013 yılında faaliyete geçmiştir. Adından da anlaşılacağı üzere bir “Teknoloji Transfer” ara yüzüdür. Bu hali ile Mersin TTO, ana aktörleri Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Üniversiteler ve özel sektör firmalarının olduğu Türkiye Teknoloji Transfer Ekosisteminin ve bu ekosistemi besleyen Ar-Ge ve İnovasyon yapılarıyla Mersin Üniversitesinin entegrasyonunu sağlayan merkez konumundadır.” dedi.