“4. Rota Busıness Mersin İş Ve Ekonomi Ödülleri” törenine katıldı

“4. Rota Busıness Mersin İş Ve Ekonomi Ödülleri” törenine katıldı cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Rota Business Dergisi tarafından düzenlenen “4. Rota Business Mersin İş ve Ekonomi Ödülleri” törenine katıldı.


Seçer programda yaptığı konuşmasında; Mersin’in Türkiye’nin en saygın ticaret kentlerinden biri olduğunun herkesçe bilindiğini vurguladı. Mersin’in sürekli olarak büyüdüğünü ve geliştiğini aktaran Seçer, bu büyümenin de yeni yatırım ihtiyacı doğurduğuna işaret ederek, “Mersin sürekli yatırımın yapılması gereken bir kent. Durduğunuz zaman geri kalıyorsunuz. Sürekli yatırım yapmanız lazım” dedi.

2023 yatırımlarında Mersin’in çok geride kaldığını söyleyen Seçer, “Mersin 2022’de 59 milyar lira vergi ödemiş. 5 küsur milyar lira Mersin’e ödenek verilmiş. Cumhurbaşkanlığı yatırım programında 5 küsur milyar liranın yüzde 50’den fazlası Mersin Büyükşehir Belediyesi yatırımlarıdır” diye konuştu. 

Mersin’in Türkiye’nin 5., 6. ve 7. sırada vergisini ödeyen bir kent olduğunu, ama buna karşın Mersin’de yoksulluktan söz edildiğini söyleyen Seçer gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekti.

Seçer, “Biz sosyal belediyecilik yapıyoruz da yatırımcı belediyecilik yapmıyor muyuz? Elbette ki yapıyoruz ve yapmak zorundayız. Biz bunlardan imtina edersek, gereksiz, değersiz yatırımların peşinde koşarsak, paramızı gereksiz yerlere harcarsak, kenti geleceğe hazırlamamız mümkün değildir. O konuda da değerli çalışmalar yaptığımızı söyleyebilirim. Mersin çok güçlü ve değerlidir” ifadelerine yer verdi.