Serebral Palsili Bireyler Floor Curling turnuvası ile eğlendi

Serebral Palsili Bireyler Floor Curling turnuvası ile eğlendi cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ‘Dünya Serebral Palsi Farkındalık Günü’ dolayısıyla, ‘Serebral Palsi’ tanılı özel bireylere ve ailelerine yönelik etkinlik düzenledi.


Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Engelsiz Yaşam Parkı’nda düzenlenen etkinlikte çocuklar Floor Curling turnuvasına katılırken, fidan dikimi yapıldı. Ardından yeşil balonlarla süslenen alanda, günün anısına pasta kesilip fotoğraf çektirildi.

Sosyal hayata katılımda zorluk çeken özel bireylerin daha rahat sosyalleşebilmesi, daha çok insanla kaynaşabilmesi ve Serebral Palsi farkındalığının yayılması için her yıl etkinlikler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da anlamlı bir etkinliğe imza atmış oldu.

Serebral Palsi’yi simgeleyen yeşil balonlarla süslenen Engelsiz Yaşam Parkı’nın dans alanında, Floor Curling turnuvası düzenlendi. Turnuvada özel bireyler hem öğrendi, hem de eğlendi. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı turnuvada, özel bireyler heyecanla yarıştı. Kazanan ilk 3 kişiye de plaket verildi.

Turnuvanın ardından Yaşam Parkı’nın bahçesinde özel bireyler, kendi günlerinin anısına fidan dikti. Dikimin ardından ise, yeşil balonlarla süslenen alanda pasta kesildi.