"Emekli maaşı için toplanalım"

cukurovagazetesi.com
Bilge Demir

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’nin açılmasıyla birlikte en düşük emekli maaşının iyileştirilmesi, atanamayan öğretmenlerin sorunlara çözüm bulmak için çalışmaların başlatılması gerektiğini söyledi.


Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira olduğunu ancak açlık sınırının her geçen gün arttığını ifade eden CHP’li Ali Mahir Başarır, bir an önce emekli maaşında düzenleme yapılması gerektiğine dikkat çekti.

En düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesinde olması yönünde açıklamada bulunan Başarır, “7 bin 500 lira emekli maaşı alan bu ülkede milyonlar var ama açlık sınırı 14 bin 500 lira. Sen emekliyi 15 gün aç bırakacak kadar utanmaz bir iktidarsız hemen toplanabiliriz. Hiç sıkıntı yok. Atanamayan öğretmenlere için hemen toplanabiliriz. Hala EYT’den binlerce, yüzlerce insan mağdur hemen toplanabiliriz. Memurlar için, kira sorunu, barınma sorunu için toplanabiliriz. Niye konulmasında bunlardan bahsetmedi?  Neden emekliden özür dilemedi. Özür diliyorum, utanıyorum ben yanlış yaptım. Ben size 7 bin 500 lira maaş veriyorum. Siz pazardan çürük domates, elma, meyve toplamak zorunda kalıyorsunuz. Ben utanıyorum. Bunları hemen artıracağız niye demedi. Hemen gelsin teklif yapalım. Açlık sınırı 14 bin 500 lira, en düşük emekli maaşı asgari ücretli olsun. Hemen 1 saat sonra toplanalım. En az asgari ücret olsun en düşük emekli maaşı hemen toplanalım” dedi.