Akdeniz Belediyesinden Üniversite Öğrencilerine Destek

Akdeniz Belediyesinden Üniversite Öğrencilerine Destek cukurovagazetesi.com
Esma Erisk

Akdeniz Belediye Meclisi, Ekim ayı ilk birleşimini, Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın Başkanlığı’nda gerçekleşti. Toplantıda, üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan Akdenizli öğrencilere 3 bin; 4 yıl ve üstü bölüm kazanan öğrencilere de 5 bin TL nakdi destek sağlanması oybirliği ile kabul edildi.


Çeşitli imar planlarına ilişkin düzenlemelerin de komisyonlara sevk edildiği toplantıda, Mersin İli Akdeniz İlçesinde ikamet eden ve ÖSYM tarafından yapılan 2023 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavında (Açık öğretim Fakülteleri hariç) Türkiye’de yerleşik devlet üniversitelerini kazananlar ile Türkiye ve KKTC de yerleşik vakıf üniversitelerini tam burslu kazanan öğrencilere verilecek nakdi destek konusu da görüşüldü. Komisyonlardan oybirliği ile gelen konu, Meclis üyelerinin de oybirliği ile kabul edildi.

Akdeniz Belediyesi 2024-2026 dönemi bütçesi ile ilgili teklifin de komisyonlara sevk edildiği toplantıda, belediye sınırları içerisinde bulunan 65 mahalle muhtarına, muhtarlık binasında kullanılan elektrik, su, internet, telefon ve benzeri giderler için ödenen aylık 900 TL’nin, bin 300 TL’ye çıkarılması ile ilgili teklif, komisyonlara sevk edildi.