Öğren, uygula, mesleğe atıl

Öğren, uygula, mesleğe atıl cukurovagazetesi.com
Esma Erisk

Mersin Büyükşehir Belediyesi (MBB), ‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü için Güçlendirilmesi Projesi’ kapsamında 18-29 yaş arasındaki ‘Ne Eğitimde Ne İstihdam’ (NEET) olan gençlere turizm ve konaklama sektörlerine yönelik mesleki eğitim verecek.


Turizm ve konaklama sektörlerine yönelik mesleki eğitim vererek gençlerin istihdamlarını kolaylaştırmayı hedefleyen MBB,  proje kapsamında Mersin’de yaşayan 18-29 yaş arası ne iş hayatında ne de eğitim hayatında olan 30’u kadın, 15’i erkek, toplam 45 gence; Ön Büro (Resepsiyonist), Servis Elemanı ve Kat Hizmetleri (Housekeeping) alanlarında mesleki eğitimi verecek.

Eğitimler ücretsiz olarak verilecek

Ücretsiz olarak verilecek eğitimler de gençler, sektör buluşmaları ve çalıştaylara katılarak işverenlerle bir araya gelebilecek ve çeşitli otellerde iş imkânı yakalayabilecek.

MERCEK Hal Şubesi’nde verilecek eğitimlerde kursiyerlere günlük harcırah ödemesi de yapılacak.

Başvuru şartları ise şöyle; 18-29 yaş aralığında aktif olarak eğitime devam etmeyen ve herhangi bir işte çalışmayan gençler, Mersin’de ikamet etmesi gerekmektedir. 30 kadın 15 erkek olmak üzere eğitim 45 kişilik kontenjanla sınırlı olacak.

İnternet üzerinden yapılacak başvurular 1 Ekim’e kadar devam edecek.