Mersin Limanı ile ilgili sorunlar konuşuldu

Mersin Limanı ile ilgili sorunlar konuşuldu cukurovagazetesi.com
Sami Şahin

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) Mersin Limanı’nda yaşanan sıkıntılar Ticaret Bakanı Yardımcısı Sezai Uçarmak ile Gümrükler Genel Müdürlüğü bürokratları ile birlikte değerlendirildi.


Birinci etapta Mersin Limanı’na dair sorunlarının aşılmasına yönelik liman yetkilileriyle görüşülmesinin ardından, gümrük konusundaki sıkıntıların çözümü için Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve Gümrükler Genel Müdürlüğü bürokratlarıyla görüşüldü. Toplantıda Araç Takip Sistemi (ATS) cihazlarının yetersizliği nedeniyle artan bekleme sürelerinden yurtdışında kesilen faturaların izlenememesinin oluşturduğu sıkıntılara, gümrük yazılımlarının özel sektöre verilmesi nedeniyle yaşanan gizlilik ihlali sorunundan yetkilendirilmiş gümrük müşavirlerinin atamasının ortak bir havuzdan yapılmamasının sonuçlarına kadar birçok konu ele alındı.

Görüşmede Milletvekili Ali Kıratlı, Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Osman Göllüce, Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü, Bölge Liman Başkan Vekili Aytekin Sarıca, Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Cebrail Orman, Mersin Serbest Bölge Müdürü Kutluhan Büyükyılmaz ile Akdeniz İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Üyeleri yer aldı.