Ahilik Haftası kutlamalarında sanayiciler taleplerini aktardı

Ahilik Haftası kutlamalarında sanayiciler taleplerini aktardı cukurovagazetesi.com
Esma Erisk

Toroslar Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarında, Mersin’de faaliyet gösteren küçük sanayiciler sektörel sanayi sitesi taleplerini hatırlatarak kentteki küçük sanayi sitesi sayısının artırılmasını talep etti.


Sektörlerdeki eleman bulamama sorunlarının dile getirildiği programda konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Bugün en büyük derdimiz olan uygulamalı mesleki eğitimin özüdür ahilik. Ekonomik devrimleri, ithal düşüncelerde aramaya gerek yok. Kendi değerlerimize sarılsak yeter. Ahiliğin sunduğu ekonomide kalitesiz üretim olmaz, sahtekarlık, stokçuluk, kara para olmaz. Ahilik, Türk kültüründen süzülen değerlerin inanç değerlerimizle harmanlandığı sosyo-ekonomik bir düzendir” ifadelerine yer verdi.

Mersin İl Ahilik Teşkilatı tarafından seçilen ilin çırağı, kalfası ve ahisi ödüllerinin verilmesi, meslekte 50 yılını tamamlayan esnafa plaket takdimi ve yeni seçilen Oda başkanlarına kaftanlarının giydirilmesiyle son buldu. Törende aynı zamanda geçmiş dönem Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı olan Mersin Milletvekili Talat Dinçer’e Ahi Baba unvanı verilerek Ahi Baba kaftanı giydirildi.

Ahilik Kültürü Haftası kutlamalarına, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, Mersin Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Veysel Sarı, Mersin Milletvekilleri ile meslek lisesi öğrencileri katıldı.