Fenerbahçe’den maç sonucuna itiraz

Fenerbahçe’den maç sonucuna itiraz cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

13 Eylül Çarşamba akşamı Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanan ING Basketbol Süper Lig’inde karşılaşan Çukurova Basketbol Kulübü Mersin ile Fenerbahçe Alagöz Holding maçı 76-74 skorla, ÇBK Mersin’in galibiyetiyle sonuçlanmıştı.


Ligin ilk haftasında karşılaşan ÇBK Mersin – Fenerbahçe maçına, kural hatası olduğunu belirterek Fenerbahçe Alagöz Holding’den itiraz geldi.

Fenerbahçe Alagöz Holding yaptığı basın açıklamasında, “Fenerbahçe Alagöz Holding Kadın Basketbol Takımımız, 13 Eylül Çarşamba akşamı ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi ilk hafta maçında ÇBK Mersin ile karşılaştı. ÇBK Mersin Takımının TBF'nin Sözleşmeli Basketbol Ligleri Yönetim Esasları Talimatı 78.1 maddesi gereğince "Takımlar resmi müsabaka kadrolarında ülkemiz ümit, genç veya yıldız takımlarından yetişmiş olan en az 7 sözleşmeli basketbolcuya yer vermek zorundadır. Bu yedi sözleşmeli basketbolcudan en az birisinin 22 yaş veya altındaki bir basketbolcu olması zorunludur." kuralı doğrultusunda 22 yaş altı bir oyuncuya kadrosunda yer vermemesi nedeniyle kural hatası yaptığı tespit edilmiş, gerekli itirazlar derhal yapılmıştır. Süreci yakından takip eden Kulübümüz, gereken prosedürleri yerine getirerek bu durum ile ilgili Türkiye Basketbol Federasyonu'na başvuruda bulunmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verdi.