“Bu coğrafya çok zeki insanlar, büyük liderler, bilim insanları yetiştiriyor”

“Bu coğrafya çok zeki insanlar, büyük liderler, bilim insanları yetiştiriyor” cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilköğretim Haftası kutlama programına, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’de katıldı.


Barbaros İlkokulu'nda düzenlenen programda konuşan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı eğitimin önemini, değerini bilen, bu konuda belediyenin mevcut imkanları doğrultusunda en büyük katkıyı sağlamaya çalışan belediye başkanlarından birisi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi de bu özellikteki belediyelerden bir tanesidir” ifadelerine yer verdi.

“Biz, çocuklarımıza imkan sunmaya her zaman açığız”

“Bugün ilk kez okula başlamanın heyecanını yaşayan çocuklarımız da var. Ama ben eminim ki; üst sınıfta okuyanlar, yeni başlayan çocuklarımıza yardımcı olacaklar. Çünkü eğitim bireyi şekillendiriyor, birey de toplumu, ülkeyi ve dünyayı şekillendiriyor. Dünyada rekabet etmenin, çağdaş, kendi kendine yeten, refahı yüksek ve mutlu bir ülke olmanın temel koşullarından biri eğitimdir. Bu coğrafya çok zeki insanlar, büyük liderler, bilim insanları yetiştiriyor” diyen Seçer, çocukların daha iyi bir eğitim almaları için ortam sağlamak, onların daha sağlıklı bir birey olmaları için imkanlar sunmak gerektiğini belirtti.

Belediye başkanlarının eğitime bakış açısının son derece önemli olduğunu belirten Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı eğitimin önemini, değerini bilen, bu konuda belediyenin mevcut imkanları doğrultusunda en büyük katkıyı sağlamaya çalışan belediye başkanlarından birisi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi de bu özellikteki belediyelerden bir tanesidir” ifadelerini kullandı. Kurumlar arasındaki iş birliğinin öneminden de bahseden Seçer, okullara çağrı yaparak, “Eğitime yönelik projelerde, çalışmalarda, elbette ki hiyerarşik silsile çerçevesinde, bizimle iş birliği yapabilirsiniz. Biz, çocuklarımıza imkan sunmaya her zaman açığız” dedi.

Seçer, velilere, öğretmenlere, çocuklara başarılı bir eğitim yılı geçirmelerini dileyerek sözlerini sonlandırdı.

Programda Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, sivil toplum kuruluşlarının ve odaların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ile veliler yer aldı.