“Başta dar gelirliler olmak üzere, bütün vatandaşlarımızın yanındayız”

“Başta dar gelirliler olmak üzere, bütün vatandaşlarımızın yanındayız” cukurovagazetesi.com
Esma Erisk

‘Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor’ sloganıyla, artan hayat pahalılığı ile birlikte dar gelirli veya sabit gelirli vatandaşların hem ucuz, hem de sağlıklı beslenmesi adına Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Mahalle Mutfakları’ sayısını 42’ye yükseltti.


3 çeşit yemeğin 6 TL satıldığı Mahalle Mutfakları, 14’ü Tarsus’ta ve 3’ü Erdemli ’de bulunan 21 merkeze, Toroslar İlçesi’nde yer alan Osmaniye ve Çukurova, Akdeniz İlçesi’nde yer alan Yeni Mahalle ile Mezitli İlçesi’nde yer alan 75. Yıl Mahalleleri de eklendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aşhane Sorumlusu Ergün Horuz, “Gıda mühendislerimiz eşliğinde ve alanında uzman aşçılarımızla Aşhanemizde hazırladığımız sağlıklı yemekleri vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Şu anda 3 çeşit yemeği, yanında ekmeği ile beraber 6 lira gibi bir ücret karşılığında bütün vatandaşlarımızın alabilmesi için hizmet sunuyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak başta dar gelirliler olmak üzere, bütün vatandaşlarımızın yanındayız” ifadelerine yer verdi.