“30 Ağustos 1922 tarihi ülkemiz için dönüm noktasıdır”

“30 Ağustos 1922 tarihi ülkemiz için dönüm noktasıdır” cukurovagazetesi.com
Kader Çetintaş

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.


“30 Ağustos 1922 tarihi ülkemiz için dönüm noktasıdır” diyen Engin, Kurtuluş mücadelesindeki birlik ve beraberlik ruhu ile hareket etmek ve ülkenin refah seviyesini artırmak için vatandaş olarak üzerimize düşeni yapmamız gerektiğini vurguladı.

“İstiklal mücadelemizin taçlandığı, Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı, Anadolu insanımızın işgalci güçlere karşı verdiği mücadele sonucunda zafer kazanan ülkemiz tüm dünyaya Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığını, birliğini, bütünlüğünü göstermiş, emperyalist güçlere karşı mücadele veren ülkelere ilham olmuştur” ifadelerini kullanan Engin, ülkeyi demokrasi ile kalkındırıp, anayasal ve yapısal reformlar ile ülkenin daha da güçlü kılınması gerektiğini vurguladı.

Engin, “Stratejik konumda yer alan ülkemizin güçlü olması yarınlarımızı daha da güvence altına alacaktır. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor, milli mücadelemizi taçlandıran 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum“ dedi.