‘16. Karaduvar Tarım, Balıkçılık ve Çevre Festivali’ başladı

‘16. Karaduvar Tarım, Balıkçılık ve Çevre Festivali’ başladı cukurovagazetesi.com
Sinem Erkiz

Karaduvar Kültür, Sanat, Spor ve Eğitim Derneği tarafından, Karaduvar Mahallesi Muhtarlığı katkılarıyla ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediğiyle gerçekleştirilen ‘16. Karaduvar Tarım, Balıkçılık ve Çevre Festivali’ birbirinden eğlenceli etkinliklerle başladı..


Karaduvar Mahallesi Muhtarlık alanında düzenlenen festival oyunlar, danslar, atölyeler ve konserlerle vatandaşların eğlenceli vakitler geçirmesini sağladı.

Çocuklar eğitici ve öğretici etkinliklerle keyifli vakit geçirdi

Büyükşehir Belediyesi ekipleri yüz boyama, çocuk dans etkinlikleri ve boyama etkinlikleriyle çocukların eğlenceli bir gün geçirmesini sağladı. Şişme oyun parklarında gün boyu vakit geçiren çocuklara patlamış mısır ve pamuk şekeri dağıtımı yapıldı.

Çocuklar kompost ve sıfır atık stantlarında eğlenirken öğrendi. Festival alanında yer laan ekim dikim alanında çocuklar, çiçek ve fide dikimi yaptı.

Festivalin ilk günü Bozuk Akorlar’ın konseri ile başladı. K-Pop gösterisi ile devam eden festival, Grup Kaldırımlar’ın sahnesiyle son buldu.

Festival boyunca gündüz ağırlıklı olarak çocuklar eğlenirken akşam saatlerinde ise gençlere uygun dans gösterileri ve konserler düzenlendi. Festivalde, açılış konuşmalarının ardından çocuklar tarafından jimnastik dans gösterisi gerçekleştirildi. Ardından Bozuk Akorlar’ın konser verdiği sahnede K-Pop gösterisi yapıldı. Son olarak ise Kaldırımlar grubu sahne aldı. Söyledikleri şarkılarla festival alanını dolduran katılımcılara keyifli dakikalar yaşatan grubun konseri ile festivalin birinci günü sona erdi.

26 Ağustos Cumartesi günüde devam edecek olan festival, sevilen Türk-Rock grubu Kolpa’nın sahne almasıyla son bulacak.