‘Tarsus Prestij Caddeleri’ Bilgilendirme toplantısı gerçekleşti

‘Tarsus Prestij Caddeleri’ Bilgilendirme toplantısı gerçekleşti cukurovagazetesi.com
Sinem Erkiz

Tarsus’ta yapımı sürdürülen ve toplamda 7 kilometreyi bulan Prestij Caddeleri Projesi ile yapımı tamamlanan projeler hakkında düzenlenen basın toplantısında Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, STK temsilcileri ve Tarsus kent dinamiklerine bilgi verdi.


17 Temmuz tarihinde başlayan Tarsus Prestij Caddeler Projesi’nde İsmet Paşa Bulvarı, Adana Bulvarı, Hilmi Seçkin Bulvarı, Kardeş Şehir Lengen Bulvarı, Muvaffak Uygur Caddesi, Atatürk Caddesi, Cengiz Topel Caddesi ve A. Türkeş Bulvarı’nda düzenlemeler yapıldığını aktaran İrde, “Amacımız, Tarsus'un kent merkezinde yer alan bu caddelerin yapısında bulunan fiziksel ve işlevsel görsel bozuklukların rehabilitasyonunu sağlamak ve kullanım kalitesini arttırmak” dedi.

Tarsus’taki kazı çalışmaları hızla devam ediyor

Yoların alt ve üst yapısını yenilediklerini söyleyen İrde, “Yıpranmış yolları standart ölçülere getirilerek yaya kaldırımı ve döşeme kaplamaları yeniliyoruz. Yeni kent mobilyaları, çöp kutuları ve peyzaj alanlarını değiştiriyoruz. En önemlisi güzergâhtaki eski elektrik direkleri yenileniyor ve şehrin silüetini bozan havai elektrik hatları yer altına alınıyor. Yeni aydınlatma direkleri de yapılarak duraklarda modern görünüme kavuşacak şekilde düzenleme yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında yaklaşık 45 bin ton sıcak-soğuk karışım imalat asfalt ve üst yapı işinin yapılacağını, bunun yanı sıra 19 bin 500 metrekare border, 33 bin 500 metrekare doğal malzemeden bazalt kaplama, 40 bin metre yeni elektrik kablosu ve 500 tane de aydınlatma direğinin yenileneceğini söyleyen İrde, çalışmalarda ilk etabın Eylül ayı başında, diğer etapların ise kademeli bir şekilde yıl sonuna kadar bitirileceğini aktardı.

“İnternet olsun, telefon olsun, elektrik olsun, bu altyapılar yani yolun hemen 10-20 santimetre altında, bunlarla karşılaştığımız anda ilgili kurumların gelip bunu onarması ya da deplase etmesini bekliyoruz” diyen İrde, çalışmalar sırasında karşılaştıkları alt yapı ve üst yapı sorunlarını anlattı.

Tarsus’un tarihi, kadim ve neredeyse tamamı SİT alanı olarak ilan edilmiş bir kent olduğunu asla unutmadıklarını ve bu özenle ve dikkatle çalıştıklarını ifade eden İrde, “Yani tabaka tabaka, yavaş yavaş aşağıya iniyoruz. Birdenbire kazıyı yapamıyoruz. Bu da bizi daha itinalı çalışmanın getirdiği bir sürece itiyor. Bu anlamda çalışmalarımız olağanca hızı ile devam ediyor” dedi.

İrde, Tarsus’ta tamamlanan projeleri aktardı

Tarsus’ta şimdiye kadar yaptığı hizmetlerin bir bölümünü aktaran İrde şunları söyledi; “Matematik Evi, Kıyafet Evi, Mola Evi, Altaylılar Okuma Salonu Projesi, Kurs Merkezi, Gülek Duvar Projesi, Yenice Kadın, Çocuk, Toplum Merkezi, Tarsus Doğa Parkı Girişi ve Doğa Kafe Projesi, Sucular Mezarlığı Bağlantı Yolu ile birlikte Belediye Hizmet Binası, daha önce tamamlanan ve Prestij Cadde olarak anılan İstiklal Caddesi Projemiz, Hal İçerisinde Yer Alan Dükkânların Üst Örtüsünün Yapılması ve Tarsus Koordinasyon Şube Müdürlüğü’müzde birkaç imalatla ilgili projeleri şu anda tamamlamış bulunmaktayız. Ayrıca Tarsus’un içerisinde kilometrelerce sıcak asfalt ve sathi kaplama içeren yollarımız ile yakın zamanda başladığımız Paylaşımlı Bisiklet Yolu çalışmamızda devam ediyor”

Düzenlenen basın toplantısında Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Nur Banu Çelik ve Muhtarlık Hizmetleri Dairesi Başkanı Zeki Aksoy’da yer aldı.