“Birlikte önemli bir metropol olduk”

“Birlikte önemli bir metropol olduk” cukurovagazetesi.com
Esma Erisk

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) düzenlenen Mersin’de falliyette olan oda ve borsaların ortak toplantısında söz alan Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Koçak, bu yıl eğitim döneminde TOBB tarafından yaptırılan TARIM Meslek Lisesi’ni faaliyete geçireceklerini duyurdu.


Kolçak, Tarsus’taki projelerin hayata geçirilmesinde önemli sorunlar yaşamadıklarına değinerek, Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile AGROPARK’ta güzel yol aldıklarını, yatırımcılara tahsislerin başladığını aktardı.

Tarımla ilgili Ar-Ge firmalarının AGROPARK’a yönlendirilmesini beklediklerini ifade eden Koçak, Tarsus OSB’de ise genişleme alanı için gerekli onayların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Koçak “Birlikte önemli bir metropol olduk. Önümüzdeki süreçte Adana’nın Oda ve Borsa başkanlarıyla da ortak toplantılar yaparak bölge sorunlarına birlikte çözüm aramalıyız, bunu belki de daha sonra da Doğu Akdeniz olarak genişletmeliyiz” diyen Koçak, Mersin ve Adana’nın birbirinden ayrılmaması gerektiğini vurgu yaptı.