MEÜ Spor Bilimleri Fakültesi ‘Özel Yetenek Sınavı’ başvuruları başladı

MEÜ Spor Bilimleri Fakültesi ‘Özel Yetenek Sınavı’ başvuruları başladı cukurovagazetesi.com
Esma Erisk

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ‘Özel Yetenek Sınavı’ başvuru tarihlerini açıkladı.


MEÜ Spor Bilimleri Fakültesi’ne bağlı, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü, Rekreasyon Bölümü, Antrenörlük Eğitimi Bölüm'ne ‘Özel Yetenek Sınavı’ ile alınacak öğrenciler için sınav başvuruları başladı.

Özel Yetenek Sınavı ile toplamda 160 öğrenci alınacak

2023-2024 eğitim öğretim yılı için MEÜ Spor Bilimleri Fakültesi, toplam 160 öğrenci alacaklarını duyurdu.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için 20 kadın 20 erkek olmak üzere toplamda 40 öğrenci alınacak. Spor Yöneticiliği, Rekreasyon, Antrenörlük Eğitimi bölümlerinde ise her bir bölüm için 40 öğrenci kontenjanı ayrılmış durumda. Spor Yöneticiliği ve Rekreasyon bölümleri için ise toplam kontanjan sayısı içinden 2 kadın 2 erkek olmak üzere toplam da 4 engelli kontenjanı ayrıldı.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü içinde yer alan alt bölümlere ait kontenjanlar ise şöyle; Basketbol için 5 kadın 5 erkek, Artistik Jimnastik için 2 kadın 2 erkek, Güreş için 3 kadın 3 erkek, Tenis için 4 kadın 4 erkek, Yüzme için 4 kadın 4 erkek, Engelli Milli Sporcu için ise 2 kadın 2 erkek olmak üzere toplamda 40 kişilik kontenjan açıldı.

Özel Yetenek Sınavı’na başvuracak olan adayların, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümüne için 2023 YKS sınavından en düşük 800.000’nci başarı sırasına sahip olması gerekirken, Antrenörlük Eğitimi Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü ve Rekreasyon Bölümleri için ise 2023 TYT sınavından en az 160 puan alması gerekiyor.

Özel Yetenek Sınavı aşamalı bir şekilde gerçekleşecek

Özel Yetenek Sınavı sonuçlarını değerlendirmeleri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği, Spor Yöneticiliği Bölümü ve Rekreasyon Bölümü için üç aşamalı olarak gerçekleşecek.

Online sınav kaydı 21 Ağustos – 23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt onaylatma işlemi ise Mersin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nde yapılacak.

Özel Yetenek Sınavı, 25-26 Ağustos Mersin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü’nde yapılacak.

Engelli adaylar için, 26 Ağustos tarihinde Mersin Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Çiftlikköy Kampüsü’nde yapılacak.

Kazanan adaylar için kesin kayıt tarihileri ise şöyle; Asil kazananlar için 04-05 Eylül 2023, Yedekler için 06-07 2023 tarihlerinde yapılacak. 25 Eylül 2023’de ise dersler başlangıcı yapılacak