Zabıta ekipleri tarihi geçmiş ürünleri toplayarak imha etti

Zabıta ekipleri tarihi geçmiş ürünleri toplayarak imha etti cukurovagazetesi.com
Bedirhan Sumeli

Mersin’in Yenişehir İlçesi’nde, zabıta ekipleri bir zincir markette yaptığı denetimlerde bir çok ürünün tarihinin geçtiğini ve son kullanma tarihi geçmesine rağmen satışa sunulduğunu tespit etti. Tespit edilen ürünler Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinde toplanarak imha edildi.


Yenişehir Belediyesi Zabıta ekipleri, halk sağlığının korunması ve bu yönde, ilçede hizmet veren işletmelerin hijyen ve sağlık kurallarına uygun olarak çalışması için denetimlerini yoğun olarak sürdürüyor.

Zabıta ekipleri iş yeri hakkında yasal işlem başlattı

Söz konusu zincir marketin Yenişehir İlçesi Batıkent Mahallesi’nde bulunan şubesinde, son kullanma tarihi geçtiği halde satışa sunulan ürünler olduğunu tespit eden zabıta ekipleri, bu ürünlerin toplayarak iş yeri hakkında yasal işlem başlattı.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Zabıta Müdürlüğü ekiplerimizin titizlikle yürüttüğü denetimler sonucunda ne yazık ki son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin satışa sunulduğunu tespit ettik. Bu durum, sadece sağlık açısından değil, aynı zamanda toplumun güvenini sarsan bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Hassas davranarak denetimlerini sıklaştıracak ve herhangi bir olumsuzlukta ilgili işletmelere gerekli yaptırımları uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

Özyiğit, vatandaşların böyle bir durumla karşılaşması halinde ‘153 Alo Zabıta’ hattını veya Yenişehir Halk Masası’nı arayarak bildirebileceklerini belirtti.