6. İncir Festivali ile Tarsus halkı keyifli bir gece geçirdi

6. İncir Festivali ile Tarsus halkı keyifli bir gece geçirdi cukurovagazetesi.com
Kader Çetintaş

Tarsus Belediyesi’nin düzenlediği 6. İncir Festivali, Tarsus’un Göçük Mahallesi’nde gerçekleşti.


'En İyi İncir Yetiştiriciliği' yarışmasının yapıldığı 6. İncir Festivali, yoğun ilgi gördü. Birden fazla sanatçının sahne aldığı festivalin keyfini Tarsus halkı doyasıya yaşadı. Festivalde Ali Taşoğlu, Aylin Dinçer, Gül Ahmet Yiğit ve Tarsus Belediyesi Kent Orkestrası sahne alarak katılımcıların eğlenceli bir gece geçirmesini sağladı.

“Tarsus, il olacak”

İl olmaya bu kadar yakın bir kent olan Tarsus’un, böylesi değerleri herkesin anlamasını istediğini dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Tarsus il olacak. Yola ‘’İl’le de Tarsus’’ ile başladık ama bunu mutlu bir şekilde sonuçlandıracağız” sözleriyle Tarsus’un gelecekte il statüsüne kavuşacağına inandığını dile getirdi.

Göçük Mahalle Muhtarı Murat Benli’ye teşekkür eden Bozdoğan, “Muhtarım Murat Ramazan Benli'ye özellikle çok teşekkür ediyorum. Alın teri var, emek var ve hakkını istemesini ve almasını bilen bir insan.  Ben ona buradan söz veriyorum. Sağlam bir kooperatifi var. Bu kooperatife iki tane sebze ve meyve kurutma makinesine hediye olarak da kendisine vereceğim, hediye olarak dedim çünkü bunu Tarsus Belediyesi değil kendi imkanlarıyla yapacağım. O güzelim incir reçellerini, incir kurutmalarını kooperatifle birlikte başarılı bir şekilde sunumunu yapacak, üretecek ve bunları da Tarsus Belediyesi olarak satın alacağız. Önümüzdeki şenlikte bunun kutlamasını da yapacağız” dedi.