Down Sendromlu kızı için okuma yazma öğrendi

Down Sendromlu kızı için okuma yazma öğrendi cukurovagazetesi.com
Sami Şahin

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Çilek Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’nde down sendromlu kızının eğitimine destek olmak için okuma yazma kursuna katılan Remziye Fidan azmiyle birçok ebeveyne örnek oldu.


Özel eğitim ve ilgi gereken down sendromlu kızı Kevser için  Akdeniz Belediyesi’nin ücretsiz okuma yazma kurslarına katılarak 39 yaşında okuma yazma öğrenen Fidan, öğrenmenin yaşının olmadığını gösterdi.

“O’nun eğitimine yardımcı olabilmek adına benim de okuma yazma bilmem lazımdı”

Kızının özel bir çocuk olduğunu ve aldığı eğitime destek olmak için okuma yazma öğrendiğini anlatan Fidan, “Arkadaşlarımla kursa gelip 5 ayda okumayı ve yazmayı öğrendim. Kızım, özel bir çocuk. O’nun eğitimine yardımcı olabilmek adına benim de okuma yazma bilmem lazımdı. Bu sayede onun eğitimi ile yakından ilgilenebiliyorum, aldığı kurslara gidebiliyorum” dedi.

Okuma yazma öğrendikten sonra kızının eğitimiyle daha yakından ilgilendiğini, okuma yazma öğrendikten sonra özgüveninin yerine geldiğini ve hayalarının kolaylaştığını şu sözlerle aktardı: “Yaşın hiçbir önemi yok; okuma yazma bilmeyen herkese tavsiye ediyorum. Herkes okuyabilir, özellikle de özel çocuğu olan ebeveynler okuma yazmayı mutlaka öğrensin, çocuklarıyla daha yakından ilgilensin. Bize böyle bir fırsatı sağladığı için de Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum”

“Buraya özellikle Remziye Fidan’ı, kızı Kevser için gösterdiği özveri için tebrik etmeye geldim”

Kızı için okuma yazma öğrenmeye başlayan Remziye Fidan ve kızı Kevser’i görmek için Çilek Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’ni ziyarete geldiğini belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, “Buradaki okuma-yazma kursumuza 40 kursiyer başvuru yapmış, 20 kursiyerimiz de okuma-yazma kursunu bitirip sertifikalarını almış. Buraya da özellikle Remziye Fidan’ı, kızı Kevser için gösterdiği özveri için tebrik etmeye geldim” dedi.

Gültak, “Biz seçilip göreve geldikten sonra hem meslek hem de okuma-yazma kurslarını hızla vatandaşlarımızın hizmetine açtık” diyerek Akdeniz Belediyesi’nin hizmete açtığı kültür ve sanat evlerinin biribirnden farklı pek çok hikaye barındığını söyledi.