2. Tarsus İncir Festivali gerçekleşti

2. Tarsus İncir Festivali gerçekleşti cukurovagazetesi.com
Sinem Erkiz

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarsus İlçesi’nin Kadelli Mahallesi’nde bu yıl 2’ncisi düzenlenen 2. Tarsus İncir Festivali gerçekleşti. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer festivale katılım sağladı.


Tarsus’a özgü ürünleri tanıtmak ve Tarsus’un zenginliklerini artırmak için Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tarsus İncir Festivali, üreticilere ve katılım sağlayan halka keyifli bir gün yaşattı.

“Bütün dinlerin tarihinde incir vardır. Cennet meyvesidir”

Festivale eşi Meral Seçer’le birlikte katılan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, incirin bölge halı için önemli bir ürün olduğunu belirtti. Seçer, “İncir deyip geçmeyin. Bütün dinlerin tarihinde incir vardır. Cennet meyvesidir. Kutsal bir meyve gibi. Bu bölgenin muazzam havasından, suyundan, toprağından kaliteli incir üretimi var” diyerek bölgeye en uygun çeşidi bulup 2020 yılında 20 mahalleye toplam 12 bin 810 adet incir fidanı desteği verdiklerini aktardı.

“Memleketimize bir faydamız olsun”

Memlekete bir fayda sağlamak için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini aktaran Seçer, tarımı önemsediklerini belirterek, “Anamur’dan buraya kadar, Çamlıyayla’dan Mut’a kadar herkes biliyor; Vahap Başkan çiftçidir, ziraatçıdır bu işi bilir, çiftçinin derdini bilir. Sulama için sulama borusu ihtiyacının farkındadır. İncir fidanın ihtiyacının zeytin fidanı ihtiyacının, çiçek fidesinin farkındadır. Bunları bize destek olarak verir’” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen festivalde üreticiler ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.

Festivale, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Tarsus İlçe Başkanı Selahattin Şahin’de katılım sağladı.