Çocuklar yaz tatilini ‘Robotik Kodlama Etkinlik’ eğitimiyle en iyi şekilde değerlendiriyor

Çocuklar yaz tatilini ‘Robotik Kodlama Etkinlik’ eğitimiyle en iyi şekilde değerlendiriyor cukurovagazetesi.com
Sami Şahin

Çocukların yaz tatilini en verimli şekilde geçirmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı olan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi, ‘Robotik Kodlama Etkinlik’ uygulamasıyla eğitimler vereceği yoğun bir çalışma programı gerçekleştiriyor.


‘Robotik Kodlama Etkinlik’ programı dahilinde öğrencilere sanal gerçeklik kodlama, ahşap şekillendirme ve dijital vatandaşlık eğitimleri veriliyor. Okulların kapanmasıyla birlikte yaz dönemi boyunca devam eden eğitimlerden 165 öğrenci faydalanıyor. 7 ve 17 yaş gurubu öğrencilere temel eğitimlerde, ortaokul ve lise grubu öğrencileri için ise robotik turnuvalara hazırlık eğitimleri veriliyor.

Aşkın: ““Atölyemiz 2021 Haziran ayından beri aktif ve burada binlerce öğrenciye hizmet sağladık.”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi’ne bağlı Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi Birim Sorumlusu Emre Aşkın, atölyelerin 2021 Haziran ayından beri aktif olduğunu ve binlerce öğrenciye hizmet sağladıklarını şu sözlerle ifade etti; “ Bunun yanı sıra, şu anda 3 aylık bir yaz eğitimi devam ediyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ayrı ayrı eğitim programı uyguluyoruz. Her saat başı 8’er öğrenciyi misafir ediyoruz ve çocuklar burada kendilerini geliştiriyorlar. Robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım ve oyun geliştirme alanlarında yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor”

“Atölye’nin fiziki koşullarını ön planda tutarak öğrencileri buraya davet ediyoruz. Başvurular teknolojiatolyeleri.mersin.bel.tr adresi üzerinden gerçekleşiyor” diyen Aşkın, atölyeye yoğun bir ilgi olduğu belirtti.

Mersin’den gelen talepler sonucunda da, yakın bir zamanda Galatasaray Meydanı’nda faaliyete geçeceklerini dile getiren Aşkın, “Onun başvuruları da internet sitemiz üzerinden yapılabilir. Üretim odaklı projeler bu atölyeden çıkıyor ve çocuklar ulusal ve uluslararası platformlarda kendilerini ifade etmeye başlıyorlar. Bu noktada her zaman, Büyükşehir Belediyesi olarak onların destekçisi olacağız” dedi.