Mersin Ekonomi Platformu yeni başkanını seçti

Mersin Ekonomi Platformu yeni başkanını seçti cukurovagazetesi.com
Sinem Erkiz

Mersin Ekonomi Platformu (MEP), 12. dönem başkanını seçti.


Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda basın mensuplarıyla gerçekleştirilen toplantıda Mersin Ekonomi Platformu devir teslim töreni gerçekleştirildi. 11. Dönem MEP Başkanı Özcan Demir, yapılan toplantıda MEP başkanlık görevini Servet Özkaya’ya devretti.

“Mersin, ülkemizin en cazip illerinden olma yolunda hızla ilerlemektedir”

Özcan Demir, “Kendisi benim 30 yıldır tanıdığım başarılı, hatta herkes tarafından sevilen, sayılan, saygı duyulan bir kişidir. Geçmiş dönemde Mersin’de MÜSİAD başkanlığını yapmış. Kendisinin böyle bir araya getirme, örgütlenme, Mersin’in sorunlarını Ankara’ya aktarmada tecrübeleri var. Bu tecrübelerinden istifade edeceğiz. Tekrar hoş geldiniz diyorum ve sözü başkanıma veriyorum” diyerek basın toplantısında sözü, Özkaya’ya bıraktı.

Özcan Demir’e teşekkür ederek söz alan MEP 12. Dönem Başkanı Servet Özkaya, “Hepimiz Mersin sevdalısıyız. Mersin sevdasıyla, bu çalışmaları yürütmeye çalışıyoruz” diyerek Mersin’in coğrafi avantajları, doğal potansiyeli ile kültürel ve tarihi değerlerinin yanında ekonomik olarak da çok önemli bir şehir olduğunu belirtti.

Özkaya, “Hepimizin malumu olduğu üzere ticaret, sanayi, lojistik, tarım ve turizm sektörlerindeki gelişmeler ve sahip olduğu potansiyelleriyle yakın gelecekte Mersin. ülkemizin en cazip illerinden olma yolunda hızla ilerlemektedir” dedi.

Mersin Ekonomi Platformu olarak önlerindeki süreçte, yeni bir dönemi başlattıklarını anlatan Özkaya, “Türkiye Yüzyılı, kapsamında ortaya çıkan yatırım imkanlarından Mersin’in daha büyük pay alması ana hedefimiz olacakkullandı. Özkaya MEP üyelerine ve basın mensuplarına katılımları için teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.

Özcan Demir’in, Servet Özkaya’ya çiçek takdimiyle toplantı sona erdi.