Mersin Büyükşehir Belediyesi can dostlarını unutmadı

Mersin Büyükşehir Belediyesi can dostlarını unutmadı cukurovagazetesi.com
Sinem Erkiz

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi olarak patili dostların, Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde alanında uzman personellerle yıkama, tıraş, tırnak bakımı ve tüy tarama gibi pet kuaför işlemlerini gerçekleştirdi.


İklim değişikliklerinden dolayı yaşanan sıcak havalarda can dostlarını unutmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, özellikle köpeklerin sağlıklı, temiz ve daha rahat yaşayabilmeleri için tıraş işlemlerinin yapılmasına büyük özen göstererek, pet kuaför hizmeti verdi.

“Tıraş sayesinde dostlarımız, daha konforlu ve rahat bir şekilde yaşarlar”

Her yıl Nisan ve Ağustos ayında Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde yoğun tempoda verilen pet kuaför hizmeti gerektiğinde yılın diğer dönemlerinde de yapılmaktadır.

Özellikle uzun tüylü sadık dostların tıraş bakımlarını yapan Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi Veteriner Hekimi Mert Tatar, “Uzamış ve yapışmış tüyler, hayvanın derisinde yaralanmalara ve hijyenik problemlere neden olur. Tıraş sayesinde dostlarımız, daha konforlu ve rahat bir şekilde yaşarlar” dedi.

Tatar, tüy dökme mevsiminde uzun tüylü hayvanların tüylerini yuttuklarını, bunun da sindirim sisteminde ve iç organlarda büyük problemlere neden olduğunu, bu sebeplerden dolayı da can dostlarının tıraşlarını ve diğer hijyenik bakımlarını yaptıklarını ifade etti.

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi’nde can dostlarının bakıcısı olarak görev yapan Ceren Saygılı, hekimler tarafından uyuz tespiti yapılan ve keçelenmiş tüylere sahip olan hayvanların bakımlarının yanı sıra tırnak kesimi, banyo ve tüy tarama gibi işlemleri de yaptıklarını söyledi. Saygılı, “Çok kolay, benim için gayet eğlenceli ve keyifli geçiyor” diyerek işini severek yaptığını ve bunun için eğitim aldığını ifade etti.