Dinçer, “Ekonomik kriz esnafımızın sırtına yüklenmesin”

Dinçer, “Ekonomik kriz esnafımızın sırtına yüklenmesin” cukurovagazetesi.com
Bilge Çakır

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mersin Matbaacılar Odası Başkanı Bora Tugay ve Mersin Servis Araçları Odası Başkanı Zafer Çekmez’i ağırlayarak sektörün sorunlarını dinledi.


Mersin Matbaacılar Odası Başkanı Bora Tugay ve Mersin Servis Araçları Odası Başkanı Zafer Çekmez, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer’i ziyaret etti. Ziyarette esnaf ve sanatkarların sorunları, vergiler ve zamlar konuşuldu.

“Akaryakıt masrafları katlamaktadır”

Ziyareti sosyal medya hesabından duyuran Dinçer, “Hükümeti uyarıyorum esnaf, ülkenin geleceği, kalkınmanın temel direği” başlığı ile yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi, “21 yıldır hükümetin uyguladığı yanlış politikalar sonucu oluşan ekonomik kriz esnafımızın sırtına yüklenmesin. Motorin fiyatlarındaki sürekli artışlar, taşımacılık sektörünün en büyük maliyet kalemi olan akaryakıt masraflarını katlamaktadır. Hükümet, "Avrupa'da en ucuz motorin bizde" diyerek bu artışları haklı çıkarmaya çalışsa da, gerçeklik çok daha farklı bir tabloyu gösteriyor. Dünya petrol fiyatlarının dalgalanmasından bağımsız olarak, akaryakıt fiyatlarının yükselişi devam ediyor ve bu da taşımacılık işletmelerinin mali yapısını tehdit ediyor” ifadelerine yer verdi.

Matbaa sektörü

Açıklamasında matbaa sektöründe de benzer sıkıntılarla boğuştuğunu belirten Dinçer, “Dolar kurunun sürekli dalgalanması, hammadde ve ekipman teminini zorlaştırıyor ve maliyetleri artırıyor. Özellikle son dönemde yaşanan döviz kuru dalgalanmaları, matbaa sektörünün istikrarlı bir şekilde büyümesini engelliyor. Bu durum, sektörde istihdamı ve yatırımları olumsuz etkileyerek ekonomik büyümeyi sınırlıyor” dedi.