Saltık, “30 tane kombinenin satılması çok üzücü bir durum”

Saltık, “30 tane kombinenin satılması çok üzücü bir durum” cukurovagazetesi.com
Mehmet Çetin

Yeni Mersin İdman Yurdu (MİY) Kulüp Başkanı Metin Saltık, Mersin’de yerel televizyon kanalarının ortak yayına konuk oldu. Saltık, programda devam eden kombine kart satışları kapsamında şu ana kadar 30 kombine kart satıldığını belirterek durumun üzücü olduğunu belirtti.


Yeni MİY Kulüp Başkanı Metin Saltık, Salı akşamı Mersin’de yayın yapan Kanal 33, Sun TV, İçel TV’ye konuk oldu. Başkan Özel Programı’nda Mehmet Uysal’ın konuğu olan Saltık, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kombine satışları

Konuşmasında Saltık, kombine kartlar satışına değinerek şunları söyledi, “Bizler bugün varız, yarın yokuz. Bir sene, 5 sene sonra bizler koltuklarımızı bizden sonra gelecek yöneticilere devir edeceğiz. Taraftarlarımızın iyi günde kötü günde takımlarını yalnız bırakmamalar gerekiyor. Ben Mersin şehrine ve Mersin taraftarına 30 tane kombinenin satıldığını ve alındığı maalesef yakıştıramıyorum. Sayın Valimizin öncülüğünde, Hatayspor kulüp balkanımız ile birlikte bir toplantı düzenledik. Localarımızın, şehrimizdeki iş insanlarının ve STK’ların hem Yeni Mersin İdman Yurdu maçlarını izlemesi hem de Hatayspor maçalarını izlemesi için ortak bir satış kararı alma gibi bir düşünce içerisindeyiz. Yüzde 80-90 netlik kazandı gibi. Yani bir locayı satın alan iş insanlarımız, şirketlerimiz bir hafta Yeni Mersin idman Yurdu maçlarını izleyebilecek, bir haftada Hatayspor’un buradaki maçlarını izleyebilecek” şeklinde konuştu.

“Özcan hocam ile birlikte oturup kafa yoruyoruz”

Transfer sezonu ile ilgili değerlendirme yapan Saltık, “Kamuoyu bu kona da rahat olsun. Özcan Kızıltan hocamızın zaten geçmiş CV’si ortada. Özcan hocam ile bu yola çıkarken sağ olsun fedakarlık yaparak bu takımın başına geldi.  Şu anda Özcan hocam ile birlikte oturup kafa yoruyoruz. Biz transfer etmek için transfer yapmıyoruz. İskelet bir kadromuz var içeride. Birinci etap kampımızda Mersin’de toplandık. İkinci etap kampımız Bolu’da gerçekleştiriliyor. Hem beynen, hem fiziken hem de madden iyi değiliz takım olarak. Ama içerideki oyuncu grubumuzun kaliteli olduğunu oynadıkları durumlar ortada” ifadelerine yer verdi.