MEÜ, “Görüntülerdeki hastane, üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi değildir”

MEÜ, “Görüntülerdeki hastane, üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi değildir” cukurovagazetesi.com
Sami Şahin

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nden, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi koridorlarında başıboş köpeklerin olduğu yönünde iddia edilen görüntülere yalanlama geldi.


Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi koridorlarında olduğu iddia edilen bazı görüntülerde onlarca başıboş köpeğin koridorlarda olduğu görülmüştü. Sosyal medya ve bazı haber sitelerinde dolaşıma giren görüntülerden sonra Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nden jet hızıyla cevap gelerek görüntülerin asılsız olduğu açıklandı.

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’nden yapılan açıklamada, “Çeşitli medya organlarında ve sosyal medya platformlarında 7 Ağustos 2023 tarihinde dolaşıma sokulan ‘Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Koridorları Başıboş Köpeklere Teslim’ başlıklı haber ve haberdeki görüntüler gerçeği yansıtmamaktadır. Haberde yer alan görüntülerdeki hastane, üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi değildir. Farklı bir hastaneye ait olan görüntüleri üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastanesi’ne aitmiş gibi gösteren medya kuruşları ve sosyal medya hesapları hakkında gerekli hukuki işlemlere başlanacağını belirtmek isteriz. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, her türlü güvenlik ve hijyen tedbirlerini alarak vatandaşlarımıza nitelikli sağlık hizmetini devam etmektedir” ifadelerine yer verildi.