Kocamaz, “Vatandaşlarımızın sesi ve nefesi olmayı sonuna kadar sürdüreceğiz”

Kocamaz, “Vatandaşlarımızın sesi ve nefesi olmayı sonuna kadar sürdüreceğiz” cukurovagazetesi.com
Mehmet Çetin

Tarsus’nun Yanıkkışla, Çokak, Çavuşlu ve Koçmarlı Mahalleleri’nin de kurulmak istenen çimento fabrikası ile ilgili Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Raporundan olumsuz görüş çıktı. Çimento fabrikasına karşı mücadele eden isimlerin başında olan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, kararı sevinçle karşılayarak, “5 bin dönüm tarım ve orman arazisi, talan edilerek yok olmaktan kurtuldu. Çevreye olan duyarlılığımızı her daim gösterecek, vatandaşlarımızın sesi ve nefesi olmayı sonuna kadar sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.


Mersin’in, Tarsus ilçesinde bulunan Yanıkkışla, Çokak, Çavuşlu ve Koçmarlı Mahalleleri’nin olduğu bölgedeki ormanlık alana yapılmak istenen çimento fabrikası ile ilgili sevindirici karar çıktı. Bölgede yapılan ÇED Raporundan olumsuz görüş çıktığı öğrenildi.

“5 bin dönüm tarım ve orman arazisi yok olmaktan kurtuldu”

Kararı sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile sevinçle karşılayan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Yanıkkışla, Çokak, Çavuşlu ve Koçmarlı Mahalleleriyle, 11 yerleşim alanının ortasındaki ormanlık alana çimento fabrikası yapmak üzere ÇED Raporu alınmasına yönelik olarak, bölgede oturan vatandaşlarımız ve çevreci derneklerin haklı isyanlarını bizzat bende, TBMM’nde yaptığım basın toplantısı ve Meclis Kürsüsü’nden yaptığım konuşmalarla birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’a cevaplandırılması amacıyla yazılı olarak sormuştum. Çok şükür ki, hep birlikte verilen bu mücadeleler olumlu bir neticeye ulaştı ve ÇED Raporuna yönelik olarak olumsuz görüş bildirildi, o bölgedeki 5 bin dönüm tarım ve orman arazisi, çimento fabrikası yapılması düşüncesiyle talan edilerek yok olmaktan kurtuldu” dedi.

“Teşekkür ediyorum”

Kocamaz, açıklamasını şöyle devam etti, “Böyle bir karara imza atarak, tarihe adını yazdıran herkese, bölgede yaşayan insanlarımız ve çevreye duyarlı herkes adına teşekkür ediyoruz. Bizlerde Tarsus Belediye Başkanlığı ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığımız dönemlerde olduğu gibi, milletvekilliği yaptığımız bu dönemde de çevreye olan duyarlılığımızı her daim gösterecek, vatandaşlarımızın sesi ve nefesi olmayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verdi.