Dinçer, “Emeklilerimiz ne yapacak?”

Dinçer, “Emeklilerimiz ne yapacak?” cukurovagazetesi.com
Mehmet Çetin

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, artan enflasyon ve zamlar karşısında eriyen emekli maaşlarını hatırlatarak, “Emeklilerimiz giderek artan fiyatlar nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiştir. Emeklilerimize daha iyi bir yaşam sağlayacak, onların refahını koruyacak adil ve vatandaş odaklı politikaları benimsemesi şart” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili ve aynı zamanda TBMM’de Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi olan Talat Dinçer, son dönemde artan enflasyon karşısında eriyen emekli maaşlarını hatırlattı. Dinçer, yaptığı açıklamada 2023 yılsonu gıda enflasyonu tahmininin yüzde 27,9’dan yüzde 61,5’e çıktığını belirterek şöyle devam etti, “İlaç fiyatlarına yüzde 30,5 zam geldi. Yüzde 25 zam verilen Emeklilerimiz ne yapacak? Emeklilerimiz giderek artan fiyatlar nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma gelmiştir” dedi.

“Adil ve vatandaş odaklı politikalar benimsenmeli”

Emekli maaşlarının enflasyon karşısında satın alma gücünü kaybettiğini belirten Dinçer, “Emeklilerimiz, ülkeye yıllarca hizmet etmiş bireyler olarak, yaşamlarını refah içinde sürdürmeyi hak ediyorlar. Ancak hükümetin ekonomi politikaları sonucu ihtiyaçlarını karşılayamaz hale gelen emeklilerimiz, temel gıda ve sağlık hizmetlerine bile erişmekte güçlük çekiyor. Hükümetin bu acımasız politikalarına bir an önce son vermesi gerekiyor. Hükümetin, emeklilerimize daha iyi bir yaşam sağlayacak, onların refahını koruyacak adil ve vatandaş odaklı politikaları benimsemesi şart” ifadelerine yer verdi.