ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ cukurovagazetesi.com
Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Ormancılar Derneği işbirliğinde, ‘Yarınları Bugünden Koruyoruz’ mottosuyla Orman Yangınlarıyla Mücadele Paneli’ düzenlendi. ‘Orman Yangınlarıyla Mücadele’ konulu panel düzenleyerek, önemli bir bilgilendirme gerçekleştirdi.


Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel sekreteri Olcay Tok yaptığı konuşmada, “Ormanlar yandığı zaman, bizim de ciğerlerimiz yanıyor. Bizim görevimiz de yangınların çıkmasını engellemek için, insanlarımızı eğitmek” dedi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan panelde orman varlığının ve niteliğinin dünya için önemi, iklim krizi ve artan doğal afetlerin paralelliği, insan odaklı orman yangınları, orman yangınlarıyla mücadele yöntemi, yangın öncesi ve esnasında davranış tarzı, yangın sonrası yapılması gerekenler gibi önemli konulara değinildi.

“Bizim amacımız yangınların çıkmasını engellemek”

Türkiye Ormancılar Derneği ile bir araya geldiklerinde, özellikle insanları bu konuda eğitmek istediklerini belirttiklerinden söz eden  Olcay Tok, “Bizim amacımız orman yangınlarıyla mücadele etmek. Ormanın geliştirilmesi, ormanın yenilenmesi Orman Genel Müdürlüğü’nün görevi. Bizim görevimiz de yangınların çıkmasını engellemek için, insanlarımızı eğitmek. Bunun ardından, bir orman yangını çıktığı zaman, Orman Bölge Müdürlüğü’nün koordinesinde onlara destek vermek” diye konuştu.

Göreve geldikleri günden bu yana bölgede büyük yangınlarla karşılaştıklarını aktaran Tok, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’ne Mustafa Yalçın geldikten sonra daha koordineli çalışabildiklerini aktararak,“Siz göreve geldikten sonra, Mersin Büyükşehir Belediyesi çok ciddi şekilde koordine ve işbirliği sağlamaya başladı. Maalesef  geçmişte bir takım sıkıntılar yaşamamıza rağmen, artık bunların hepsinin düzeldiğini ve daha rahat müdahale ettiğimizi söyleyebilirim” ifadelerine yer verdi.

“İtfaiyemizin resmi nüfusa göre yapılanması lazım”

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak asli görevlerinin, yerleşim yerleri içerisindeki yapı yangınlarına müdahale etmek ve olası bir durumda kurtarma görevi yapmak olduğunu sözlerine ekleyen Tok, “Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, şu anda yangına müdahale edecek olan personel sayısı olarak 2 milyon nüfusa göre planlanmış durumda. Nüfus Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre,Mersin’in resmi nüfusu 1 milyon 936 bin. Fakat gerçek nüfusu 2,5 milyonun üzerinde. Biz 2 milyonun altındaki nüfusa hizmet eder pozisyondayız, ama gerçekte hizmet ettiğimiz nüfus 2,5 milyon. O zaman bizim de itfaiyemizin ona göre yapılanması lazım” dedi.

“Mersin’de yaşayan herkesin can ve mal güvenliği bizim için çok önemlidir”

Başkan Vahap Seçer’in göreve geldiği ilk günden itibaren İtfaiye’deki eksiklikleri görüp, güçlü bir yapılanma sağlanması yönünde çalışılması gerektiğini ifade eden Tok, bu doğrultuda ekipman temininin sağlandığını ifade etmiştir.

Başkan Seçer’in gösterdiği bu önem ile birlikte İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na şehrin yapısına uygun ve ara sokaklara girebilecek 20 adet atak araç aldıklarını kaydeden Tok, Ata Eğitim Merkezi ile de personelin sürekli eğitimlere devam ederek olası olaylara karşın her daim hazır durumda olmasının önemli olduğunu belirtmiştir.