Tuna, yeniden mi aday?

Tuna, yeniden mi aday? cukurovagazetesi.com
Sami Şahin

2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kalırken MHP’li Hamit Tuna, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti.


Mayıs ayında yapılan TBMM Genel Seçimlerden sonra şimdi ise gözler 2024 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimlere döndü. Yerel seçimlere 8 aydan az bir süre kala siyasi parti teşkilatlarında kıpırdanmalar başladı.

31 Mart Seçimi

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimde Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Cumhur İttifakı’nın ortak adayı Milliyetçi Hareket Partisi’nden Hamit Tuna olmuştu. Seçimlerde Hamit Tuna, geçerli oyların yüzde 40,99’nı alırken, CHP’li Vahap Seçer ise oyların yüzde 45,09’unu alarak Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olmuştu.

Tuna’dan Bahçeli’ye ziyaret

31 Mart Yerel Seçimlerinin üzerinden 4,5 yıl geçti. Gözler 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlere çevrilmişken MHP’li Hamit Tuna’dan ilginç bir hamle geldi. Tuna, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti. Ziyareti sosyal medya hesabında paylaşan Tuna, şu ifadelere yer verdi, “Genel Başkanımız, sayın Devlet Bahçeli beyi ziyaret ettik. Hayır dualarını aldık. Rabbim başımızdan eksik etmesin” dedi.

Tuna yeniden mi aday?

Yerel seçimlerin konuşulmaya başladığı bu günlerde Hamit Tuna’nın, MHP Lideri Bahçeli’yi ziyaret etmesi kulislerde, Hamit Tuna Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yeniden aday mı olacak sorusunu sordurttu?