Dinçer, “Vatandaşlara verilen sözler neden unutuldu?”

Dinçer, “Vatandaşlara verilen sözler neden unutuldu?” cukurovagazetesi.com
Sinem Erkiz

CHP’in önergesi üzerine olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda, KDV ve ÖTV zamlarının geri alınması yönündeki önerge oy çokluğu ile reddedilmişti. Önergenin reddedilmesi ile ilgi CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer’de tepkisini dile getirerek, “Seçim öncesi esnafımıza, vatandaşlarımıza verdiğiniz sözler neden unutuldu?” diye sordu.


Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin önergesi üzerine dün olağanüstü toplanmıştı. Toplantıda ana gündem maddesi ise son dönemde özellikle akaryakıt ile beraber gelen KDV ve ÖTV zamlarının geri alınması yönündeki önerge görüşüldü. Önerge milletvekilleri tarafından oy çokluğu reddedildi.

“Vergi ve zamlar altında vatandaşımız, esnafımız yok oluyor”

Reddedilen önergeye tepkiler muhalefet partisi tarafından devam ederken CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer yaptığı açıklamada, “Vergi ve zamlar altında vatandaşımız, esnafımız yok oluyor, evinde tencere kaynatamıyor, Gazi Meclisimizi açalım bunlara çözüm bulalım dedik.  AKP VE MHP biz tatilimize devam edelim, Meclis kapalı kalsın dediler. Gazi Meclisimizin tatil olmasını onaylayan Milletvekili sayısı 257. Seçim öncesi esnafımıza, vatandaşlarımıza verdiğiniz sözler neden unutuldu?” dedi.