Kış, “Mücadeleye devam edeceğiz”

Kış, “Mücadeleye devam edeceğiz” cukurovagazetesi.com
Mehmet Çetin

Olağanüstü toplanan Meclis Genel Kurulu’nda, oy çokluğuyla vergi ve zamların gündeme alınması önergesi reddedilmişti. Duruma tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise yaptığı açıklamada, “Bizler, her platformda AKP’nin halkı ezen zamlarına karşı, yoksullaştırma politikalarına karşı mücadeleye devam edeceğiz” dedi.


Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin önergesi üzerine Salı günü olağanüstü şekilde toplantısı. Genel Kurul’da  son dönemlerde peş peşe gelen KDV ve ÖTV zamlarının geri alınması yönündeki önerge görüşüldü. Önerge Genel Kurul’da oy çokluğu reddedilirken muhalefet partili milletvekilleri tepki gösterdi.

Kış, "Yoksullaştırma politikalarına karşı mücadeleye devam edeceğiz"

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Zamlara ve vergi artışlarına karşı TBMM’deydik. Cumhuriyet Halk Partisi olarak; vergi artışları ve zamlar sebebiyle TBMM’yi olağanüstü toplantıya çağırdık. Bu kadar dert ve tasa varken, vatandaş bizden çözüm beklerken, AKP ve MHP milletvekilleri görüşmeler başlamasın, toplantı yapılmasın diye yoklama vermedi. Muhalefet milletvekilleri olarak çoğunluğu sağladık ve genel kurulu açtık. Ancak vergi artışları ve zamların gündeme alınması ve TBMM’nin çalışmalarına devam etmesi önergemiz AKP ve MHP oylarıyla reddedildi. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak her platformda AKP’nin halkı ezen zamlarına karşı, yoksullaştırma politikalarına karşı mücadeleye devam edeceğiz” dedi.