Zalihe Mendeli, “Kıbrıs’ta tesis edilen barış, adada huzurun teminatı olmuştur”

Zalihe Mendeli, “Kıbrıs’ta tesis edilen barış, adada huzurun teminatı olmuştur” cukurovagazetesi.com

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49.yıl dönümü ve Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Başkonsolosluğu tarafından organize edilen tören programı ile anıldı.


Haber- Mehmet Çetin

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49.yıl dönümü sebebi ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosluğu tarafından Mersin Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi.

Törende konuşan KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli, Kıbrıs Barış Harekatı’nın Kıbrıs halkının ve Türkiye’nin omuz omuza verdiği en büyük mücadele olduğunu belirterek şunları söyledi, “Türk ordusunun artık yeter diyerek son noktayı koymasının simgesidir. Bugün KKTC’de korkusuzca özgürce yaşıyorsak bunu halkımızın fedakarlıklarına, direnişlerine aziz şehitlerimize, mücahitlerimize ve Mehmetçiklerimize borçluyuz.Rumlar 1974'de Enosis'i gerçekleştirmek amacıyla harekete geçtiklerinde karşılarında nabzı hürriyet için atan, kanı özgürlük için akan, ana vatanımız ile onun ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkü'nü bulacaklarını hesaba katlamışlardı. 20 Temmuz sabahı kahraman Mehmetçik Kıbrıs'taki kardeşlerin imdadına hem havadan hem de denizden yetişmiştir. Bir taraftan yakılan ekim tarlalarına gözünü kırpmadan paraşüt indirme yapan Mehmetçik bir taraftan da mayınlı sulara tam yol ileri diyerek dalan denizcilerle, Rum teröristlerini ve destekçilerini nefessiz bırakmışlardır. 20 Temmuz'da halkımız bağımsızlığına ve egemenliğine kavuşmuştur. 49 yıl önce bugün Kıbrıs'ta tesis edilen barış, bugün hem adada hem de bölgede huzurun teminatı olmuştur” dedi.