Kocamaz, Mersin’in sorunları ile Genel Kurul’da

Kocamaz, Mersin’in sorunları ile Genel Kurul’da cukurovagazetesi.com

İYİ Parti Mersin Milletvekili ve aynı zamanda önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı da olan Burhanettin Kocamaz, Mersin’in sorunlarını Meclis Genel Kurulu’na taşıdı. Mersin’de yıllardır tamamlanmayı bekleyen Çukurova Bölgesel Havalimanı ve Mersin-Erdemli-Silifke Otoyolu Projesi’nden, Tarsus ilçesinde çevre örgütleri ve köylüler tarafından şiddetle karşı çıkılan çimento fabrikasına kadar kent gündemini meşgul eden konuları Kocamaz, TBMM gündemine taşıyarak Mersinlilerin sesi olarak yetkilerden çözüm istedi.


Haber- Sami Şahin

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak Mersin’e söz verilen ama yapımına başlanmayan ya da hala tamamlanmayı bekleyen projeleri meclis gündemine taşıdı. Kocamaz, konuşmasında yıllardır tamamlanmayı bekleyen Çukurova Havalimanı ve Mersin-Erdemli-Silifke Otoyolu Projesi'nin yanı sıra söz verilip de yapılmayan Mersin Ana Konteyner Limanı Projesine de değinerek Mersin’in sorunlarını Genel Kurul’a anlattı.

Mersinli üreticilerin sorunları

Kocamaz, konuşmasının son kısmında ise Anamur’lu muz üreticilerinin sorunlarına değindi. Muz üreticilerinin yüksek girdiler ve düşen ürün fiyatları karşısında maliyetlerini bile karşılamakta güçlük çektiğini ifade eden Kocamaz; “Ne yazık ki bu yıl Anamur'da üretilen muz maliyetini karşılamıyor. Mut ilçemizde bahçede kayısının kilosu 5 TL'ye, Erdemli ilçemizde limonun kilosu 3 TL'ye kadar düşmüştür. Düşen bu fiyatlara karşılık marketlerde muzun kilosu 25-30 TL'ye, kayısının kilosu 40-50 TL'ye, limon ise 18-20 TL'ye satılmaktadır. Böylece uygulanan yanlış politikalar ve ihracat yasakları yüzünden üreticinin kar ve kazancı aracıya, tüccara veya marketlere gitmektedir. Bu durumda, üreticiye yalnızca yüksek maliyetler ve yaşadıkları zarar kalmaktadır” diyerek tamamladı.