355 milyon liralık borçlanma mecliste oy birliği ile kabul edildi

355 milyon liralık borçlanma mecliste oy birliği ile kabul edildi cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2.Birleşimi, tek gündem maddesi ile gerçekleşti. Birleşime de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e EYT kapsamında belediye bünyesinde emekli olacak çalışanlara kıdem tazminatı ödemesinin yapılabilmesi için355 milyon 105 bin 262 lira 20 kuruş borçlanma yetkisi verildi.


Haber- Mehmet Çetin

Mersin Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 2.Birleşimi tek gündem maddesi ile yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yerine Meclis Üyesi Ünzile Kuru, meclis birleşime vekaleten başkanlık etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla meclis birleşime geçildi. Tek gündem maddesi ile toplanılan birleşimde 9 Haziran’da yapılan ilk birleşimde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in borçlanma yapması yönündeki gündem maddesinin komisyon raporu görüşüldü.

Komisyon olumlu görüş bildirdi

Gündem maddesinin okunmasından sonra komisyon raporu okutuldu. Raporda, EYT kapsamında emekli olacak personelin kıdem tazminatlarında kullanılmak üzere faiz hariç 355 milyon 105 bin 262 lira 20 kuruş kredi kullanması ve borçlanma yapılması için Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanına yetki verilmesine komisyon tarafından oy birliği ile karar verildiği açıklandı.

Komisyon raporunun sonra maddesi oylandı. Belediye Başkanın 355 milyon 105 bin 262 lira 20 kuruş borçlanma verilmesi yönünde karar oy birliği ile kabul edildi.