MSK Play-Off Turlarına Yarı Finalde Veda Etti

MSK Play-Off Turlarına Yarı Finalde Veda Etti cukurovagazetesi.com

Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig Play-Off Turu Yarı Final serisinin dördüncü maçında Yalovaspor’a 90-73 kaybeden Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK), seriyi 3-1 kaybederek play-off turlarına yarı finalde veda etti.


Haber-Sami Şahin

Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig Play-Off Turu Yarı Final’de mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK), Semt77 Yalovasor karşısında serinin dördüncü maçına çıktı. Yarı final serisinde Mersin’de oynan ilk karşılaşmada MSK maçı 83-78 kazanarak 1-0 öne geçmişti. Yine Mersin’de oynan serinin ikinci maçında Yalovaspor, 71-63’lük skorla kazanınca yarı final eşleşmesinde 1-1’lik eşitlik sağlandı. Ev sahibi avantajını kullanamayan Carettalar, kalan maçlar için Yalova’nın yolunu tuttu. Yalova’da oynan üçüncü karşılaşmayı Yalovaspor, 74-60’la alarak serside 2-1 öne geçerek büyük bir avantaj yakalamıştı.

Serinin 4.maçı Yalova’da oynandı

Play-Off Yarı Final eşleşmesi olan MSK-Yalovaspor arasında çarşamba günü sersinin 4.maçına gidildi. Mersin ekibi parkeye seriyi Mersin’e taşımak için çıkarken, Yalovaspor ise karşılaşmayı kazanıp final biletini kapmak için çıktı. Yalova 90.Yıl Spor Salonu’nda saat 18.00’de başlayan karşılaşma TRT Spor Yıldız’da naklen verildi.

MSK karşılaşmayı 90-73 kaybetti

Devre arasından sonra üçüncü çeyrekte MSK, maça tutunmak için çabalasa da ev sahibi Yalovaspor müsaade etmedi. Üçüncü periyodu 23-19 alan Yalova ekibi, maçta genel skoru 66-52’ye kadar taşıdı. Dördüncü çeyrekte de, Yalovaspor’un üstünlüğü vardı. Son çeyreği 24-21 alan Yalovaspor, maçı ise 90-73 alarak karşılaşmayı kazanan taraf oldu ve seride durumu 3-1’e getirdi.Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig Play-Off Turu Yarı Final sersini 3-1 tamamlayan Yalovaspor, play-off finaline çıkmaya hak kazanan taraf oldu.