MSK, Serinin İlk Maçını Kazandı

MSK, Serinin İlk Maçını Kazandı cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediyesi (MSK) Erkek Basketbol Takımı, evinde Semt77 Yalovaspor’u konuk ederek karşılaşmayı 83-78 kazanarak seride 1-0 öne geçti.


Haber- Mehmet Çetin

Türkiye Erkekler Basketbol 1.Lig’in tamamlanmasından sonra başlayan play-off turları heyecanı sürüyor. Play-off turlarında yarı final müsabakalarına geçilirken yarı final serisinde 3 galibiyeti yakalayan takım final biletini cebine katacak.

MSK, serinin ilk maçında Yalovaspor’u ağırladı

Play-off’larda son 4 takım içerisine kalan MSK, ise sahasında Semt77 Yalovaspor’u ağırladı. Yarı final sersinin ilk karşılaşması Çarşamba günü saat 18.30’da Mersin’de Edip Buran Spor Salonu’nda oynandı. Karşılaşmayı kent protokolü tribünden takip etti.

Devre arasından sonra üçüncü periyot dengeli bir oyun sahne oldu

Karşılaşmaya MSK, Tobin Carberry, Sean Evans, Alp Karahan, Mehmet Oğuzhan Kızıl ve Kevin Kaspar ilk 5 ile çıktı. Carettalar maçın ilk çeyreğinde 25-18’lik üstünlük kurarak avantajı yakaladı. Maçın ikinci çeyreğinde konuk takım Yalovaspor, oyuna ağırlığını koydu. İkinci periyodu 20-15’lik skorla alan Yalovaspor farkı eritse de soyunma odasına 2 sayı farkla geride gitti (40-38). Devre arasından sonra üçüncü periyot dengeli bir oyun sahne oldu. Karşılıklı sayılar ile giden çeyreği Carettalar 18-17’lik skorla alarak dördüncü periyot öncesinde genel skoru 58-55’e taşıdı. Son çeyreğe 3 sayı farkla önde giren MSK, bu periyodu 25-23’lük skorla alarak karşılaşmayı kazanmayı bildi. Maçı 83-78’lik skorla alan MSK, yarı final serisinde 1-0 öne geçmeyi başardı.

Carberry 17 sayı ile oynadı

Karşılaşmada Carettalar’da  Tobin Carberry 17 sayı, 1 ribaunt ve 5 asitlik performansla oynadı. Sean Evans’in 16 sayı, 7 ribaunt ve 5 asistlik performansı da galibiyette önemli rol oynadı. Semt77 Yalovaspor’da ise Ricky Ledo’un 17 sayı, 6 ribaunt ve 3 asistlik performansı mağlubiyete engel olamadı.