Nebati, Bakan Şimşek’e Yönelik Söylediği İddia Edilen Sözlere Açıklık Getirdi

Nebati, Bakan Şimşek’e Yönelik Söylediği İddia Edilen Sözlere Açıklık Getirdi cukurovagazetesi.com

Eski Hazine ve Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Nureddin Nebati, sosyal medyada dolaşıma giren ve görevi devrettiği Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik söylediği iddia edilen sözlere açıklama getirdi.


Haber- Kader Çetintaş

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni Cumhurbaşkanı Kabinesi’ni duyurmuştu. Daha öncesinde Maliye Bakanlığı da yapan Mehmet Şimşek yeniden Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine getirildi. Devir teslim töreninde görevi Mehmet Şimşek’e devreden eski Bakan ve Ak Parti Mersin Milletvekili Nureddin Nebati’nin ‘oh’ çektiği görüntüler ise gündemde yer almıştı.

Sosyal medyada, ‘İngiliz vatandaşı’ polemiği

Bakan Şimşek görevi devralıp başlarken, Nebati’nin seçim meydanlarında Bakan Şimşek ile ilgili söylediği iddia edilen görüntüler ise sosyal medya kullanıcıları tarafından gündeme taşındı. Nebati görüntülerde konuşmasının bir bölümünde, “Sen kimsin ya beni İngiliz vatandaşı bir maliyeci ile karşılaştıracaksın” ifadelerine yer verirken, sözlerin Bakan Şimşek’e yönelik söylediği iddiaları ortaya atıldı.

“Mehmet Şimşek’in, ortak ve sarsılmaz değerlerimize, bayrağımıza ve milletimize olan bağlılığını sorgulamak da kimsenin haddi değildir”

Nebati’nin, seçim meydanlarındaki konuşmasının bir bölümün olduğu o videoyu, alıntılayarak Twitter’dan paylaşan Gazeteci Sevilay Yılman’a ise Nebati, Twitter hesabından yanıt verdi. Mersin Milletvekili Nebati, yaptığı paylaşımda Sevilay Yılman’ı da etiketleyerek; “Bu konuda son günlerde bazı troll hesaplardan paylaşımlar yapıldığını görüp ciddiye almamıştım ancak bir gazeteci olarak siz işin aslını öğrenmek istersiniz diye düşünüyorum. Bu cümlem seçim döneminde Mersin’de yaptığım bir konuşmadan kesilip alınmış ve bambaşka bir bağlamda servis edilmiş. Oysa konuşmanın tamamı dinlenirse, benim orada esasen İngiliz tefecileri, Amerikalı danışmanları adeta birer kurtarıcı gibi gören Kılıçdaroğlu’nun CHP’sini, ithal reçetelerden medet uman Akşener’in İYİ Parti’sini, yani 7’li Masanın zihniyetini açık bir dille eleştirdiğim zaten çok net ortadadır. Öte yandan Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek’in, ortak ve sarsılmaz değerlerimize, bayrağımıza ve milletimize olan bağlılığını sorgulamak da kimsenin haddi değildir” dedi.