Ülke Genelinde 85 Noktada Eş Zamanlı Basın Açıklaması

Ülke Genelinde 85 Noktada Eş Zamanlı Basın Açıklaması cukurovagazetesi.com

Türkiye İşçi Partisi’nden Hatay Milletvekili seçilen Şerafettin Can Atalay ‘Gezi Davası’ kapsamında tutuklu bulunuyor. TİP, salı akşamı saat 19.00’da ülke genelinde 36 il ve 85 noktada eş zamanlı basın açıklaması düzenleyerek, Hatay Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılması için çağrıda bulunuldu.


Haber- Mehmet Çetin

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili seçilerek dokunulmazlık kazanan Can Atalay’ın mazbatası 25 Mayıs tarihinde partisi tarafından teslim alınarak tahliye kararı için Yargıtay'a başvuruda bulunulmuştu.

 “Yoldaşımız hala cezaevinde”

Mersin’de yapılan basın açıklamasını TİP Mersin Üyesi Ayşe Sibel Levent; “Seçim sonuçlarının kesinleşmesini takiben Can Atalay, avukatları aracılığıyla milletvekili mazbatasını aldı ve geçen cuma günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde milletvekili olarak kaydı yapıldı. Can Atalay’ın tahliye edilmesi için avukatlarının Yargıtay’a yaptığı başvuru günlerdir yanıtsız bırakıldı ve yoldaşımız hala cezaevinde tutuluyor” dedi.

 “Seçilmesinin üstünden 3 hafta geçmesine rağmen Can Atalay neden hala serbest bırakılmadı?”

Levent, yaşanan durumun Anayasa’ya aykırı olduğunu belirterek; “Seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tutukluluk halinin devamı, hukuka aykırı bir şekilde, kişi hürriyeti ve güvenliğinin engellenmesi ve aynı zamanda seçmenlerin temsil edilme haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Seçilmesinin üstünden 3 hafta geçmesine rağmen Can Atalay neden hala serbest bırakılmadı? Can Atalay neden Meclis’te yemin edip görevine başlayamadı? Bu sorularımızla, Anayasal kurumları Anayasa’ya uymaya bir kez daha davet ediyoruz” dedi.

“Halkın iradesine saygı istiyoruz”

Can Atalay’ın seçilmiş bir milletvekili olarak yasama faaliyetlerine katılmasının önündeki engellerin derhal kaldırılması gerektiğinin altını çizen Lenvent, “Halkın iradesine saygı istiyoruz. Hukuka, adalete saygı istiyoruz. Can Atalay’a özgürlük istiyoruz” ifadeleriyle tamamladı.