Seçer, “Tarıma destek vereveğiz”

Seçer, “Tarıma destek vereveğiz” cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘61. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’ne katılım sağladı. Festivalde konuşan Başkan Seçer, “Tarıma önem vereceğiz. Hep beraber tarımı daha iyi noktalara getirmek için desteklerimiz devam edecek” dedi.


Haber- Mehmet Çetin

Mut Belediyesi ve Mut Kaymakamlığı tarafından Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkı'nda düzenlenen ‘61. Mut Karacaoğlan Kayısı Kültür ve Sanat Festivali’nde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut’un Mersin ve ülke ekonomisine tarımsal açıdan büyük katkıları olduğunu söyleyerek, tarımı daha iyi noktalara getirmek için desteklerinin devam edeceğini belirtti. 2-3-4 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalin açılışına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, Gülnar Kaymakamı Musa Ayyıldız, Mut Belediye Başkanı Volkan Şeker, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve Mut halkı katılım sağladı.

Seçer “Mut ekonomiye katkı sunuyor”

Festivalde konuşan Başkan Seçer, üretken, çalışkan insanların mutluluk ve huzur içerisinde yaşadığı Mut ilçesine gelmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Mut’un başta Mersin olmak üzere ülke ekonomisine büyük katkısı olduğuna dikkat çeken Seçer, “Mut beldemiz; geniş topraklara sahip, en geniş hinterlantta tarımsal üretimin yapıldığı bir ilçe. Kendine özgü çok önemli değerleri var. Burada sofralık olarak erik ve kayısı gibi meyvelerimiz var. Bir dünya markası olma yolunda hızla adım atan zeytinimiz, zeytinyağımız ilçemizin ekonomisine muazzam katkı yapıyor” dedi.

“desteklerimiz devam edecek”

Üreticilere bereketli sezonlar geçirmelerini dileyen Seçer, “İnşallah ürününüz her yıl bereketli olsun. Eriğimiz, kayısımız, zeytinimiz birinci sınıf olsun, verimimiz olsun. Bunun için de başta merkezi hükümet, Tarım Bakanlığı ve en başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere ilçe belediyeleri üretime, özellikle küçük üreticiye, kadın üreticiye destek olmaya devam edersek Mersin’in hızla yükselmesi yolunda da büyük katkılarımız olacaktır. Mersin tarım kenti. Onun için tarıma önem vereceğiz. Hep beraber tarımı daha iyi noktalara getirmek için desteklerimiz devam edecek” diyerek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.