Başkan Seçer ve Eşi ‘El Ele Dayanışma Konseri’ne Katıldı

Başkan Seçer ve Eşi ‘El Ele Dayanışma Konseri’ne Katıldı cukurovagazetesi.com

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, eşi Meral Seçer ile birlikte Antakya Medeniyetler Korosu’nun depremzedeler yararına düzenlediği “El Ele Dayanışma Konseri”ne katılım sağladı.


Haber-Sinem Erkiz

Antakya Medeniyetler Korosu, Mersin'de “El Ele Dayanışma Konseri” gerçekleştirdi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de konsere eşi Meral Seçer ile birlikte katılım gösterdi.

“Devletin yapacağı bütün işlem ve eylemler o devletin görevidir”

Başkan Seçer, Devletin ve devletin birer kurumu olan belediyelerin deprem bölgelerine ve depremzedelere yönelik desteklerinin yardım değil, kurumların asli görevi olduğunu belirterek; “Bizler yardım yapmıyoruz. Sizlerden alınan vergilerle oluşturulan kaynağı kullanıyoruz. Kaldı ki bu kardeşlerimize konut desteğinden işyeri desteğine, barınacak yer desteğinden sağlıklı bir çevreye kadar, yaşam çarkının tekrar döndürülmesi için devletin yapacağı bütün işlem ve eylemler o devletin görevidir. Siz yıllarca, iletişim vergisi altında milyarlarca lira deprem vergisi ödediniz. Ancak sadece yurdum insanı değil, dünyanın her tarafından bölgeye insanlar yardım yaptı. Onun adı yardımdır, onlar kendi keselerinden yaptı. Bizler gibi devletin hazinesinden değil. Türkiye'nin bu gerçekle hareket etmesini isterim” dedi.

“Hataylı kardeşlerimin hepsini kucaklıyorum”

CHP’li belediyelerin deprem bölgelerine ilk ulaşan belediyeler olduğunu vurgulayan Seçer; “Elbette ki yardım yapacağız, elbette ki birbirimize sahip çıkacağız. Atatürk’ün ‘Benim şahsi meselem’ dediği Hatay’ın, eski günlerine döneceğini umut ediyorum. Bunu da beraber başaracağız. Hataylı kardeşlerimin hepsini kucaklıyorum ve sizleri çok seviyoruz” ifadelerini kullandı.