Yetkililerin Dikkati Olası Bir Felaketi Önledi

Yetkililerin Dikkati Olası Bir Felaketi Önledi cukurovagazetesi.com

Mersin’de pazartesi akşamı başlayan sağanak yağışlar nedeni ile Akdeniz ilçesi Huzurkent mevkiinde tren raylarının altı boşaldı. Sabah saatlerinde Mersin-Tarsus-Adana tren seferini yapan tren Huzurkent mevkiinde durdu. Yolcular trenden indirildi ve farklı araçlara sevk edildi. Yağmur sularından kaynaklı altı boşalan rayların görüntüsü akıllara 2018 yılında gerçekleşen ve 25 kişinin yaşamına neden olan Çorlu Tren Kazası’nı getirdi. Yetkililerin dikkati sayesinde bu sefer olası bir felaketinin önüne geçilirken, hasar gören rayların altı kısa sürede onarıldı.


Haber- Sami Şahin

Mersin’de Pazartesi gece saatleri itibari ile başlayan sağanak yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. Başta Toroslar, Akdeniz ve Tarsus olmak üzere yağışlardan etkilenen ilçelerde su taşkını yaşandı. Birçok noktada logarlar taşarken, caddeler dereye döndü, bazı iş yerlerini ise su bastı. Yağışlar nedeni ile araçlar suya kapıldı ve bazı sitelerin istinat duvarı yoğun yağışa dayanamayarak çöktü.

Yoğun yağış tren yolunu etkiledi

Gece saatlerinde başlayan ve hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağış, Mersin - Tarsus - Adana tren yolunun, Huzurkent mevkiinde rayların altındaki zeminde ciddi hasara neden oldu. Yağmur sularının taşıdığı taşlar nedeniyle rayların altı boşaldı. Mersin'e gitmekte olan tren de Huzurkent mevkiinde durdu. İçindeki yolcular trenden inerek başka araçlarla gönderildi. Yetkililer, altı boşalan rayların onarımına hızlı bir şekilde başladı. Günün ilk saatlerinde aksayan Mersin-Adana tren seferleri dün öğleden sonra aktif duruma gelebildi.

Felaket kapıdan döndü

Yağmur suları nedeni ile altı boşalan rayların görüntüsü sabah saatlerinde amatör kameralara yansıdı. O sırada Mersin-Adana seferi yapan trenden inen vatandaşlar yer yer, altı tamamen boşlan rayların üzerinde yürümeye çalışıldığı görüldü. Yetkililerin dikkati sayesinde tren seferleri iptal edilirken olası bir felaketin önüne geçildi.

Çorlu kazası akıllara geldi

Mersin’de yağışlar nedeni ile altı boşalan raylar, akıllara Çorlu Tren Kazası’nı getirdi. 8 Temmuz 2018 tarihinde meydana gelen tren kazasında Kapıkule'den İstanbul-Halkalı'ya doğru hareket eden yolcu treni Çorlu yakınlarından geçerken yağış nedeniyle rayların altındaki toprak menfezinin kayması sonucu trenin 5 vagonu devrilmişti ve 25 kişinin yaşamına mal olmuştu. Dün Mersin’de yaşanan sağanak yağış nedeni ile sabah saatlerinde yoğun bir şekilde kullanılan Mersin-Adana tren seferinde yetkililerin dikkati, olası bir felaketi önüne geçti.